Setari Cookie-uri

Ce materiale alegem pentru mobilier?

Alegerea pieselor de mobilier nu este o treaba deloc usoara - tinand cont de oferta foarte variata de pe piata. Zeci de firme producatoare sau importatoare de mobilier - aduc pe piata piese de mobilier - fiecare prezentand caracteristici diferite.

Alegerea pieselor de mobilier nu este o treaba deloc usoara - tinand cont de oferta foarte variata de pe piata. Zeci de firme producatoare sau importatoare de mobilier - aduc pe piata piese de mobilier - fiecare prezentand caracteristici diferite.
Care sunt materialele din care se realizeaza piesele de mobilier si ce caracteristici au acestea?
1. Lemn si derivate
Lemnul (si derivatele sale) este unul dintre cele mai intalnite materiale din industria mobilierului. Un mobilier clasic, masiv este in general realizat din lemn natural cu diferite esente: fag, stejar, brad, artar, pin, etc. In functie de finisajele dorite putem alege una dintre esentele mentionate mai sus. Mobilierul din lemn masiv este cel mai bun calitativ, avand o durabilitate si rezistenta foarte mare. MDF -ul este un material lemnos foarte rezistent si foarte bun calitativ, folosit cel mai adesea pentru mobilierul modern. Utilizat ani la rand in industria mobilierului, MDF-ul a devenit un material foarte cautat, datorita calitatilor sale estetice. Furniruit, lacuit, sau vopsit in diferite culori mobilierul din MDF are un aspect deosebit. PAL - placi aglomerate din lemn - este un material foarte des utilizat in industria mobilierului. Fiind mai putin costisitor decat lemnul masiv sau MDF-ul si mai usor de lucrat, PAL-ul ofera posibilitatea crearii diferitelor piese de mobilier la preturi mai mici. Mobilierul din PAL - daca este bine lucrat si finisat - poate fi estetic, insa nu este la fel de bun calitativ si la fel de rezistent precum cel din lemn masiv sau MDF.
2. Tapiserii
Tapiseria canapelelor, fotoliilor, scaunelor ofera tonul unei incaperi. Tocmai din acest motiv alegerea materialelor pentru tapiserie este una foarte importanta. STIL: Stilul ales pentru tapiserii trebuie sa fie acelasi cu cel al cadrului canapelei. O canapea cu un design clasic trebuie sa fie tapisata cu materiale textile cu un model clasic. De asemenea modelul materialului utilizat pentru tapiserie trebuie sa fie in relatie directa cu dimensiunile incaperii. Spre exemplu materialele cu modele mari, repetate, arata mai bine intr-o incapere cu suprafata mare. CULOARE: Culoarea tapiseriei trebuie aleasa in functie de stilul de amenajare al incaperii si de atmosfera pe care dorim sa o cream. Pentru o atmosfera calda sunt ideale culorile precum: crem, bej, maro; iar pentru o incapere cu un aspect formal putem alege gri, alb-negru. Culoarea tapiseriei trebuie aleasa insa tinandu-se cont de beneficiari. In cazul in care aveti un copil mic - este ideala alegerea unei culori inchise.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.