Setari Cookie-uri

Amenajarea camerelor mici!

Amenajarea camerelor mici este o problema foarte mare! Cum sa pozitionam mobila, ce culori sau obiecte decorative sa alegem, la ce sa renuntam si ce sa oprim in casa pentru a pastra spatiul interior aerisit si echilibrat?

Amenajarea camerelor mici este o problema foarte mare! Cum sa pozitionam mobila, ce culori sau obiecte decorative sa alegem, la ce sa renuntam si ce sa oprim in casa pentru a pastra spatiul interior aerisit si echilibrat? Cu alte cuvinte, care sunt regulile de amenajare ale unei locuinte cu dimensiuni modeste?
Culorile
Orice amenajare porneste de la culoarea predominanta: cea pentru care optam deoarece ne reprezinta, ne ofera liniste si relaxare atunci cand stam acasa. In cazul unei locuinte cu dimensiuni modeste sau a unui apartament de bloc trebuie sa folositi o singura nuanta, calda, mata, care sa se asorteze cu o paleta larga de culori. Adica, peretii zugraviti in bej se vor asorta cu un mobilier din lemn natural sau intr-o nuanta cafea cu lapte, cu un portocaliu cald pentru perdele si cu maro pentru covoare. Tavanul trebuie sa fie zugravit cu aceeasi culoare ca cea a peretilor, insa putin mai deschisa din punct de vedere al intensitatii. Accentuati tamplaria ferestrelor si usile camerelor vopsindu-le in aceeasi nuanta, lucioasa de aceasta data. Perdelele trebuie sa fie pozitionate din tavan pana in pardoseala. Alese dintr-un material cald, simplu si vaporos ele vor oferi inaltime camerelor dumneavoastra.
Mobilierul
Ne-am obisnuit sa pozitionam, in mod special in camera de zi, mobila masiva, canapea si fotolii lipite de pereti, o biblioteca voluminoasa si un televizor mare. Ei bine, tocmai aceste lucruri nu au voie sa apara in spatiile mici. Este suficient sa existe o singura piesa care sa atraga atentia: o canapea, un pat matrimonial in cazul unui dormitor etc. Restul corpurilor de mobilier trebuie doar sa completeze discret atmosfera, fara sa iasa foarte mult in evidenta. Alegeti, de exemplu, o canapea insotita de doi-trei tambureti si de o masuta decorativa. Tot pentru camerele mici, este indicat ca piesele mentionate mai sus sa fie imbracate intr-un material textil, cald, nu in piele. Puteti opta si pentru comode sau masute cu blatul din sticla, vor oferi o imagine aerisita si placuta. Elementul central al dormitorului trebuie sa fie doar patul nu si sifonierul sau biroul. Asa ca, acordati atentie sporita la achizitionarea patului, cu un design romantic, din fier forjat sau din lemn natural ... la alegera dumneavoastra. Insotit de noptiere si o comoda asortata este mai mult decat suficient. Puteti adauga o lampa inalta care sa atraga atat atentia intr-un mod placut cat si sa creeze o atmosfera romantica si placuta.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.