Setari Cookie-uri

Traditiile iernii!

Sarbatorile de iarna incep in mod oficial la data de 20 decembrie si dureaza pana la Revelion. In aceasta perioada se desfasoara fel si fel de datini invaluite mai mult sau mai putin de superstitii.

28 decembrie - Ingroparea Craciunului
Simbolizeaza moartea Craciunului vechi si nasterea celui nou. Obiceiul imita o inmormantare iar unul din copii care joaca se deghizeaza in Craciun si se asaza pe o scara prefacandu-se mort. Versurile cantecului suna astfel: "Mai, Craciune, mai, Batrane/Astazi te-ngropam pe tine./Haideti toti, cu mic cu mare,/Sa ducem Craciunu-n vale,/Si sa-l bagam in produc,/Pe el suntem butuc./O, Craciune, o, Batrane/Du-te de la noi cu bine;/Meri pe apa Sambetei,/Si-napoi nu mai veni, C-a venit altu Craciun/S-a fi ca tine mai bun".
31 decembrie - Revelion
Sarbatoarea Revelionului nu are o conotatie religioasa. Inca din cele mai vechi timpuri se sarbatoreste noul an in speranta ca va fi mai bun, mai fericit, mai norocos decat precedentul. Copiii costumati merg din casa in casa pentru a ura toate cele bune. Se spune ca noul an nu trebuie sa te prinda singur. Trebuie sa te inconjori de prieteni si sa iti pui bani in buzunar fiindca se spune ca “o vei tine tot anul asa cum vei fi de Revelion”.
Sursa www.kudika.ro
Va recomandam si alte articole de pe www.kudika.ro
50 de sugestii de cadouri pentru Craciun
Primiti cu colindul?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.