Asa cum exista reguli pentru a-ti decora casa cu bun gust, exista si reguli numite "asa nu". Acestea din urma te ajuta sa nu scapi de sub control imaginatia in momentul in care vrei sa iti reamenajezi locuinta!
Indiferent de tipul constructiei, de statului casei sau de incinta in cauza, trebuie sa sti ce nu se potriveste, ce nu trebuie sa alegi si ce nu trebuie sa faci.
1) Daca vrei sa recompartimentezi interiorul nu ai voie sa spargi peretii inainte de a te asigura ca nu sunt pereti de rezistenta. Vei avita astfel riscul de a te trezi peste tine cu tavanul. Asa dar studiaza, cere chiar sfatul unui specialist, pentru a sti de la bun inceput ce merge spart si ce nu poate lipsi.
2) Nu zugravi peretii inainte de a rezolva toate problemele cu instalatia sau cu ferestrele in cauza. Risti sa faci o munca de doua ori, daca nu ti cont de etape.
3) Nu pune parchetul in camere inainte sa repari si sa zugravesti peretii. Daca faceti acest lucru riscati sa il murdariti de vopsea lavabila.
4) In cazul in care doresti sa iti schimbi instalatia termica sau electrica nu merge pe principiul "ma descurc si singur". Poti sa te curentezi (in cazul instalatiei electrice) sau sa umpli casa de tevi, amplasate fara panta necesara scurgerii apei. Asa ca: apeleaza la un instalator.
5) Ti se pare ca mobilierul tau este vechi si imbatranit si te decizi sa il schimbi. Nu intra in primul magazin de mobila si nu cumpara diverse corpuri doar pentru ca sunt "colorate si ieftine". Fa o schita, hotaraste clar ce vrei sa schimbi din casa, verifica-ti bugetul si noteaza nuantele care se potrivesc cel mai bine cu restul amenajarii. Indicat este, atunci cand iti schimbi mobila, sa o achizitionezi pe camere. Remobileaza-ti mai intai livingul, apoi dormitorul etc. Nu cumpara o canapea pentru living, o comoda pentru dormitor si un scaun de birou. Facand aceasta investitie, pe camere, vei avea o imagine de ansamblu mult mai bine definita.
6) Nu amplasa intr-o incinta corpuri de mobilier din materiale diferite. Ori folosesti lemnul masiv ori P.A.L. -ul. Nu este estetic sa ai in dormitor sifonier din PAL, pat din lemn de cires si parchet din bambus. Un exemplu doar! Incearca sa mergi pe aceeasi linie. Vei vedea ca arata altfel camera respectiva.
Pinterest dezvaluie 5 tendinte in amenajari, la care sa ne asteptam in 2015
Cele mai intalnite greseli in amenajari interioare
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: