Setari Cookie-uri

Ce nu trebuie sa faci in casa!

Asa cum exista reguli pentru a-ti decora casa cu bun- gust, exista si reguli "asa nu". Acestea din urma te ajuta sa nu scapi de sub control imaginatia in momentul in care vrei sa iti reamenajezi locuinta!

2) Nu zugravi peretii inainte de a rezolva toate problemele cu instalatia sau cu ferestrele in cauza. Risti sa faci o munca de doua ori, daca nu ti cont de etape.
3) Nu pune parchetul in camere inainte sa repari si sa zugravesti peretii. Daca faceti acest lucru riscati sa il murdariti de vopsea lavabila.
4) In cazul in care doresti sa iti schimbi instalatia termica sau electrica nu merge pe principiul "ma descurc si singur". Poti sa te curentezi (in cazul instalatiei electrice) sau sa umpli casa de tevi, amplasate fara panta necesara scurgerii apei. Asa ca: apeleaza la un instalator.
5) Ti se pare ca mobilierul tau este vechi si imbatranit si te decizi sa il schimbi. Nu intra in primul magazin de mobila si nu cumpara diverse corpuri doar pentru ca sunt "colorate si ieftine". Fa o schita, hotaraste clar ce vrei sa schimbi din casa, verifica-ti bugetul si noteaza nuantele care se potrivesc cel mai bine cu restul amenajarii. Indicat este, atunci cand iti schimbi mobila, sa o achizitionezi pe camere. Remobileaza-ti mai intai livingul, apoi dormitorul etc. Nu cumpara o canapea pentru living, o comoda pentru dormitor si un scaun de birou. Facand aceasta investitie, pe camere, vei avea o imagine de ansamblu mult mai bine definita.
6) Nu amplasa intr-o incinta corpuri de mobilier din materiale diferite. Ori folosesti lemnul masiv ori P.A.L. -ul. Nu este estetic sa ai in dormitor sifonier din PAL, pat din lemn de cires si parchet din bambus. Un exemplu doar! Incearca sa mergi pe aceeasi linie. Vei vedea ca arata altfel camera respectiva.
7) Daca doresti sa creezi o atmosfera romantica in living, uita de masa si scaune cu picioare din inox. Inoxul imprima un aer rece. In cazul de fata alege fierul forjat, este mult mai romantic.
8) Daca te bucuri de camere cu dimensiuni reduse nu le mai incarca si tu cu diverse decoratiuni si nuante. Opteaza pentru lucruri simple, perdele din voal, nuante deschise etc.
9) Va schimbati si tamplaria? Tamplaria din PVC sau aluminiu nu se potriveste cu un mobilier din lemn masiv. Cat v-ar costa sa alegeti tamplarie din lemn natural? Imaginea de ansamblu va fi unitara si estetica.
Si pentru ca nu ne redecoram/renovam casele in fiecare an, este necesar sa tinem cont si de aceste reguli. Macar sa ne bucuram de o investitie re
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.