Setari Cookie-uri

Amenajati-va corect si elegant dormitorul!

Foarte multi dintre noi considera ca dormitorul este camera cel mai simplu de amenajat. Adica avem nevoie doar de un pat confortabil si de un dulap pentru haine. Din pacate insa, pentru a beneficia de un somn linistit si odihnitor, trebuie sa tineti cont si de alte lucruri in aceasta incinta!

Foarte multi dintre noi considera ca dormitorul este camera cel mai simplu de amenajat. Adica avem nevoie doar de un pat confortabil si de un dulap pentru haine. Din pacate insa, pentru a beneficia de un somn linistit si odihnitor, trebuie sa tineti cont si de alte lucruri in aceasta incinta!
In dormitor petrecem doua momente foarte importante ale zilei - dimineata si seara (perioade in care starea de spirit este mult mai sensibila decat in restul zilei) - aceasta incapere trebuie sa fie calda, primitoare si linistitoare. Pentru a beneficia de aceasta atmosfera, revista Condo va propune cateva sfaturi pentru plasarea corecta a pieselor de mobilier, pentru alegerea nuantelor ideale, alegerea pardoselii potrivite si multe altele. Primul lucru de care trebuie sa tineti cont sunt pur si simplu dorintele dumneavoastra. Tot ceea ce va relaxeaza trebuie amplasat in dormitor. Insa, mare atentie: sa nu incarcati prea mult camera deoarece acest lucru va va obosi enorm.
Locul cel mai indicat pentru a va amenaja dormitorul este partea cea mai izolata a casei, cea mai ferita de zgomotele din strada. In plus, camera destinata somnului trebuie clar separata de zona de zi a casei. In dormitor nu trebuie sa existe fum sau diverse mirosuri de mancare care va pot tulbura somnul. Pentru a beneficia de calm si intimitate, trebuie sa alegeti pentru pereti cele mai potrivite nuante. Zugraveala calda, simpla sau in linii paralele cu patul este perfecta pentru un dormitor. Nu optati pentru un tapet inflorat si, in nici un caz, pentru un model alcatuit din linii verticale. Toate acestea vor fi obositoare si veti avea parte de insomnii. Draperiile in nuante calde pot fi folosite din abundenta, acestea ofera caldura. In plus covoarele, indiferent de marime sunt necesare in aceasta camera. Imaginati-va cum ar fi sa cobori dimineata din pat si sa iti afunzi picioarele intr-un covor moale si pufos. Parca iti incepi ziua mai bine, nu? Tot in aceste incinte pardoseala potrivita este parchetul sau dusumeaua. Daca sub ea amplasati si polistiren sau folie protectoare atunci, cu siguranta, camera va fi si mai calduroasa si confortabila.
Piesa de rezistenta a dormitorului este patul. Indifernt de dimensiunile camerei trebuie sa alegeti un pat pe mijloc. In privinta saltelei, optati pentru cea dorita. Important este sa va simtiti dumneavoastra bine. Recomandabil este ca patul sa nu fie amplasat pe peretele dinspre nord sau pe unul exterior. Un alt lucru care va crea atmosfera potrivita in dormitor sunt dulapurile pentru haine. Renuntati la sifonierele grele si masive, acestea dau o senzatie de disconfort si aglomerare. Alegeti o mobila moderna, supraetajata, finisata in culori deschise. Pentru aceste corpuri este indicata o pozitionare pe peretele perpendicular in raport cu cel pe care se gaseste fereastra. O solutie buna ar fi dulapurile inzidite. Acestea nu sunt doar functionale ci si estetice. In plus, dotarea lor cu usile cele mai potrivite vor crea o atmosfera aerata in camera (puteti alege usi glisante, acestea nu vor ocupa spatiu atunci cand le veti deschide). Alte accesorii functionale in dormitor sunt noptierele. Puteti alege un pat cu noptiere integrate in tablia de capat sau separate de acesta. Important este sa se asorteze.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Noiembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.