Setari Cookie-uri

Amenajarea unui apartament cu doua camere

Cele mai mari probleme de care se lovesc persoanele care locuiesc la bloc sunt lipsa spatiului si atmosfera incarcata.

Cele mai mari probleme de care se lovesc persoanele care locuiesc la bloc sunt lipsa spatiului si atmosfera incarcata din propriile locuinte.
Vom incerca asadar sa va oferim cateva solutii pentru reamenajarea unui apartament de doua camere. Indiferent daca este vorba de o familie tanara si foarte activa sau de o familie de varsta a doua. O solutie ideala (des practicata la ora actuala) este aceea de a corela spatiul de discutii din living cu bucataria. Si anume, puteti sparge peretele ce separa cele doua incinte mentionate mai sus, realizand un bar care sa deserveasca ambele incaperi. Tipul de bucatarie americana reprezinta o solutie moderna si practica pentru apartamentele de bloc. Aceasta noua deschidere ofera un camp vizual mai larg si un spatiu mai generos.
Daca va petreceti totusi foarte mult timp gatind trebuie sa pozitionati aragazul langa fereastra, dotandu-l totodata cu o hota foarte puternica. Nu va faceti griji in privinta depozitarii veselei, a chiuvetei sau a corpurilor de mobilier. Amplasati blatul de lucru (cu chiuveta, frigiderul si aragazul) pe cei doi pereti ai camerei. Gama larga de piese de mobilier existenta pe piata o sa va ofere exact dulapioarele de care aveti nevoie pentru amplasare ingredientelor, a tuturor ustensilelor necesare unei bucatarii functionale si confortabile.
Livingul poate fi amenajat cu o canapea extensibila (astfel veti mai beneficia de doua locuri pentru odihna) si doua fotolii amplasate pe un perete, peretele opus fiind ocupat de televizor si corpuri suspendate de mobilier. Un mobilier minimal, cu un design aerisit si jucaus, va crea o senzatie armonioasa, estetica si functionala.
Aceste doua zone (de discutii si de gatit) pot fi amenajate in diverse nuante. Important este ca piesele de mobilier din cele doua incinte sa beneficieze de aceeasi nuanta. Canapeaua si fotoliile pot fi din material textil, cromatica lor regasindu-se si la covor si draperii. Puteti opta si pentru culori contrastante. De exemplu: mobilierul sa fie mahon iar pardoseala si peretii zugraviti in nuante de bej sau crem. Acelasi lucru este valabil si pentru bucatarie: mobilierul si blatul de lucru intr-o culoare inchisa, iar gresia si faianta in culori deschise.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.