Setari Cookie-uri

Incalzeste-ti casa cu un semineu!

Pe langa rolul functional pe care il are, semineul ajunge de foarte multe ori sa fie piesa de rezistenta a unei locuinte. Datorita modelelor variate, acesta a ajuns sa fie una dintre cele mai populare metode de incalzire in spatiile generoase.

Atentie unde il montati!
In primul si in primul rand trebuie sa asigurati spatiul din jurul semineului. Trebuie sa indepartati din pardoseala, pereti si plafon, materialele combustibile (16 cm) sau materialele care se pot degrada la temperaturi ridicate. Ansamblul focar-cos de fum (hota) necesita o izolare perimetrala, cu placi din vata minerala (material ignifug), caserate cu folie de aluminiu cu grosimi cuprinse intre 30 si 100 mm. Ideal este sa apelati la un specialist care sa va amplaseze si sa va fixeze semineul deoarece, pe langa problemele expuse mai sus, trebuie sa acordati o atentie maxima si procesului de ventilatie si tuturor racordurilor, in special dintre cosul de fum si semineu.
Cum intretinem semineul?
Semineele clasice, care functioneaza pe lemne, necesita o atentie mai mare asupra cosului de fum. Acesta trebuie curatat in fiecare an, inainte de a reincepe sa il folositi. Nici sertarul cenusarului nu trebuie neglijat. Trebuie sa il goliti la timp deoarece, daca se umple, nu mai permite aerului sa circule. In privinta semineelor pe gaz si electrice, trebuie sa efectuati un control periodic de verificare a racordurilor si a reglajului. Va indicam sa apelati la persoane autorizate pentru efectuarea acestor lucrari de intretinere. Indiferent de tipul semineului pe care il alegeti, iarna dumneavoastra va capata mai multa caldura!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.