Setari Cookie-uri

Incalzeste-ti casa cu un semineu!

Pe langa rolul functional pe care il are, semineul ajunge de foarte multe ori sa fie piesa de rezistenta a unei locuinte. Datorita modelelor variate, acesta a ajuns sa fie una dintre cele mai populare metode de incalzire in spatiile generoase.

Pe langa rolul functional pe care il are (acela de a incalzi interiorul unei case), semineul ajunge de foarte multe ori sa fie piesa de rezistenta a unei locuinte. Datorita modelelor variate, acesta a ajuns sa fie una dintre cele mai populare metode de incalzire in spatiile generoase.
Evoluand de-a lungul istoriei de la "vatra casei” - element central al unei gospodarii - in zilele noastre este prevazut intr-o locuinta inca din faza de proiect, in jurul acestuia dezvoltandu-se celelalte elemente (in living, semineul este piesa centrala, in fata lui fiind amplasate de obicei canapele si fotolii). Pe langa designul si forma unui semineu -elemente care ne atrag cel mai mult atentia - este bine de stiut si modul in care functioneaza acesta si din ce este realizat. Semineul este alcatuit din doua elemente principale: focarul si ancadramentul. La acestea se adauga grilele de ventilatie, racorduri, cosul de fum. Focarul poate fi atat din fonta cat si din otel, interiorul fiind captusit cu o samota. Focarele pot asigura caldura unei incaperi in functie de puterea lor specifica (exprimata in kw). Pot exista si seminee cu focare cu dubla deschidere - acest lucru inseamna ca puteti incalzi doua camere invecinate.
Tipuri de seminee
Semineele se impart in mai multe categorii: in functie de combustibil si in functie de forma. In ceea ce priveste combustibilul pe care il folosim, acestea pot fi: pe lemne, pe gaz si electrice. Forma unui semineu poate fi: dreptunghiulara, cilindrica sau prismatica. Semineele pozitionate pe un perete au o forma dreptunghiulara. Cele amenajate in colturile incaperii pot fi atat cilindrice cat si prismatice.
Pentru ca semineul sa se integreze perfect in ambientul interior este necesar sa imbrace acelasi stil intalnit si la restul pieselor din incapere. Intr-un ambient clasic sau rustic, este recomandat un semineu care sa functioneze pe lemne, cu un design antichizat putin. Modelele ce au la baza marmura, travertinul sculptat sau diferite insertii de caramida sunt ideale pentru casele de vacanta de la munte sau pentru o locuinta amenajata in stil traditional. Unei resedinte moderne i se potriveste foarte bine un semineu electric sau pe gaz. Aici modelele sunt foarte variate si aveti , cu siguranta , de unde sa alegeti.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.