Setari Cookie-uri

Cum alegem plantele de apartament

Toamna si-a intrat in drepturi! Zilele sunt din ce in ce mai scurte iar frigul a inceput sa ne dea tarcoale. Plimbarile in aer liber s-au rarit iar gradina o privim doar pe fereastra. Este momentul sa aducem primavara in casa, si anume sa ne "imbracam" casa in flori!

Orhideele sunt cele mai mari bucurii ale unei case. Aspectul lor gratios va susprinde cu siguranta foarte multe priviri. Aceast soi are nevoie de multa lumina indirecta si trebuie udat constant (pentru a prevenii ofilirea lui). O astfel de planta trebuie sa fie centrul atentiei.
Desi bucataria este o incinta cu o functionalitate bine definita, avem nevoie si aici de viata. Asa ca va indicam pentru acest spatiu muscate, iedere, cimbru, busuioc sau rozmarin. Intr-o astfel de atmosfera veti servi masa cu mare placere. Si daca v-ati hotarat sa aveti toata casa plina de verdeata si parfum sa nu uitam baia. In cazul in care aveti o baie luminoasa este indicat sa amplasati plante care au nevoie de umiditate foarte mare. Bambusul norocos si feriga sunt doar doua soiuri carora le prieste foarte bine acest mediu.
Daca aveti suficient spatiu si optati pentru plante voluminoase, amplasati-le direct pe podea. Si nu uitati: indiferent de soiul de flori pe care il alegeti casa voastra va avea o imagine mai calda si mai primitoare!

Va recomandam si urmatoarele articole:
Ciclamen
Plante pentru balcon
Ikebana - principii generale
Plante pentru baie
De ce sunt benefice plantele de apartament?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.