Setari Cookie-uri

Cum alegem plantele de apartament

Toamna si-a intrat in drepturi! Zilele sunt din ce in ce mai scurte iar frigul a inceput sa ne dea tarcoale. Plimbarile in aer liber s-au rarit iar gradina o privim doar pe fereastra. Este momentul sa aducem primavara in casa, si anume sa ne "imbracam" casa in flori!

Toamna si-a intrat in drepturi! Zilele sunt din ce in ce mai scurte iar frigul a inceput sa ne dea tarcoale. Plimbarile in aer liber s-au rarit, iar gradina o privim doar pe fereastra. Este momentul sa aducem primavara in casa, si anume sa ne "imbracam" casa in flori!
Fiecare incapere capata o alta “haina” atunci cand este impodobita cu flori si radiaza de parfum. De ce sa lasam ghivecele pe balcon sa inghete cand le putem gasi loc in living, dormitor sau camera copilului? Iar daca singurele flori pe care le aveti sunt cele din gradina, puteti sa va achizitionati din aceasta toamna si flori de interior.

Alegerea plantelor de apartament
Inainte de a achizitiona plante de apartament este bine sa hotarati mai intai locul exact unde le veti pune. Plantele de interior necesita mai multa atentie decat cele din gradina. In afara de acest lucru ele nu se pot dezvolta decat intr-un mediu luminos, cu o temperatura intre 15-25 de grade Celsius si aer curat. Totodata, nu trebuie sa neglijati temperatura incaperilor deoarece variatiile mari dauneaza dezvoltarii florilor, ducand pana la moartea lor.
Cele mai problematice camere, in ceea ce priveste patrunderea luminii naturale, sunt holurile. In aceste incinte puteti amplasa ghivece cu plante rezistente la semiumbra si care se dezvolta pe verticala, dirijate in sus sau pedente. Iedera si vita de apartament sunt doar doua specii menite sa iti ofere alta imagine holului.
In privinta camerelor de zi, cum ar fi livingul, puteti alege dupa preferinta. Plantele cu flori vesele si frunze dezvoltate pot fi amplasate pe polite sau pe suporturi speciale. Inegalabil ca frumusete, poti sa iti inveselesti aceasta zona cu un trandafir chinezesc. Aceasta planta, daca beneficiaza de o lumina corespunzatoare poate inflori pe tot parcursul anului. Culoarea florilor poate varia, pentru aceasta perioada va puteti bucura de un rosu aprins.
Pentru camerele intime - dormitoarele - sunt recomandate florile care se mentin o perioada scurta, cum ar fi ciclamenul, orhideea, lalele sau zambile.
Ciclamenul, renumit pentru florile sale numeroase, este o planta potrivita unei incaperi luminoase. Florile sale se dezvolta din tuberculi grosi si vor insenina incaperea din noiembrie pana in luna martie. Acest soi de plante are nevoie de foarte multa lumina (in luna septembrie-octombrie) si de o temperatura de 10-15 grade Celsius cand incepe sa se dezvolte. Planta trebuie sa fie in permanenta udata iar la un interval de 20 de minute aruncati apa care nu a fost absorbita. Daca sunt ingrijite corespunzator, aceaste flori delicate va poate bucura trei-patru ani la rand.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.