Setari Cookie-uri

Amenajarea camerelor mici

In ziua de astazi, ne confruntam tot mai des cu lipsa spatiului de acasa. Locuind intr-un mediu urban, unde dinamica si suprapopularea oreselor este in plina expansiune, fiecare dintre noi cautam in propriile locuinte un refugiu de relaxare, confort si spatiu. Pentru foarte multi acasa reprezinta insa mica garsoniera din blocul cu noua etaje sau apartamentul cu doua camere, confort doi, inghesuit, lipsit de viata, intunecat si trist. Desi dimensiunile asa numitei "cutii de chibrituri" sunt departe de a ne satisface nevoile si dorintele exista, din fericire, diverse posibilitati de reamenajare, care pe langa munca ne pot oferi si distractie.Cu alte cuvinte haideti sa trecem la treaba!

Joc de culori
Un aspect foarte important intr-o locuinta este jocul de culori. Acesta poate accentua anumite calitati dar, in acelasi timp, poate evidentia anumite defecte. Nuantele deschise iti ofera nu numai senzatia de spatiu dar creeaza si o buna dispozitie. Asa ca, in functie de piesele de mobilier si de obiectele decorative, alege nuantele pentru pereti si plafon. Tot cu ajutorul zugravelii puteti face o delimitare intre doua zone cu functionalitati diferite din aceeasi incinta. Chiar daca spatiul este mic, de foarte multe ori sunt permise si nuantele in contrast. Puteti alege o pardoseala de culoare inchisa si peretii deschisi sau puteti opta sa zugraviti stalpii de sustinere (in cazul in care optati pentru desfiintarea unor pereti) intr-o nuanta diferita de cea a peretilor (realizand un contrast).

Solutiile prezentate mai sus sunt doar cateva dintre cele pe care le puteti pune in practica. Important este ca inainte de a incepe sa va schimbati locuinta sa studiati si, eventual, sa va consultati cu un specialist. Iar daca ati stabilit deja toate aceste lucruri noi va uram succes!

Un articol de Adina Maria MIREL
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.