Setari Cookie-uri

Amenajarea camerelor mici

In ziua de astazi, ne confruntam tot mai des cu lipsa spatiului de acasa. Locuind intr-un mediu urban, unde dinamica si suprapopularea oreselor este in plina expansiune, fiecare dintre noi cautam in propriile locuinte un refugiu de relaxare, confort si spatiu. Pentru foarte multi acasa reprezinta insa mica garsoniera din blocul cu noua etaje sau apartamentul cu doua camere, confort doi, inghesuit, lipsit de viata, intunecat si trist. Desi dimensiunile asa numitei "cutii de chibrituri" sunt departe de a ne satisface nevoile si dorintele exista, din fericire, diverse posibilitati de reamenajare, care pe langa munca ne pot oferi si distractie.Cu alte cuvinte haideti sa trecem la treaba!

In ziua de astazi, ne confruntam tot mai des cu lipsa spatiului de acasa. Locuind in mediul urban, unde dinamica si suprapopularea oraselor este in plina expansiune, fiecare dintre noi cautam in propriile locuinte un refugiu de relaxare, confort si spatiu. Pentru foarte multi acasa, insa, acasa reprezinta un apartament relativ mic. Desi dimensiunile apartamentului sunt departe de a ne satisface nevoile si dorintele, exista, din fericire, diverse posibilitati de reamenajare, care pe langa munca ne pot oferi si distractie. Cu alte cuvinte haideti sa trecem la treaba!

Piesele de mobilier
Reamenajarea locuintei este o decizie foarte importanta deoarece, de rezultatul final, depinde viitoarea noastra stare de spirit. Asa ca, inainte de a va apuca sa daramati peretii si sa aruncatii dulapurile vechi, trebuia sa gasiti solutiile cele mai avantajoase. In primul rand corpurile de mobilier necesita o inventariere serioasa. Dulapurile pentru haine pot fi ascunse in perete iar biblioteca voluminoasa si veche poate fi reconditionata si transformata in polite, etajere si birou. Masa de la bucatarie poate fi inlocuita cu o masa tip “insula” care sa se poata incastra in blatul de lucru, iar vechiul dulap il puteti schimba cu o serie de corpuri suspendate. Valorificati fiecare colt de camera la maxim realizand corpuri de mobila la comanda. Astfel spatiul de depozitare se va mari considerabil.

Peretii si rolul lor
O alta solutie este aceea de a desfiinta culoarele sau zonele cu circulatii inutile, realizand o singura incapere cu dubla functionalitate (exemplu spatiul de zi dotat cu bucatarie tip american si loc de servit masa). In cazul in care beneficiati de balcon inchis cu dimensiuni apreciabile puteti pur si simplu sa mutati bucataria acolo.
Puteti proceda si invers. Realizati noi pereti despartitori care sa creeze, dupa bunul plac, o camera suplimentara pentru o activitate diferita. Acesti pereti sunt foarte usor de realizat atat din gips-carton, cat si din caramida de sticla. Avantajul celei din urma este acela ca permite trecerea luminii si creeaza senzatia de spatiu.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.