Setari Cookie-uri

Totul despre tapet

Destul de ocolit in anii trecuti, tapetul incepe sa isi faca aparitia in tot mai multe locuinte la ora actuala. Datorita noilor imbunatatiri de care dispune si a unei game cromatica foarte larga, aceasta modalitate de finisare si decorare reuseste sa satisfaca orice cerinta de personalizare.

- Prima etapa este curatarea peretelui si degresarea lui de eventuale straturi de finisaj. Doar pe un perete curat adezivul se va distribui uniform iar tapetul va fi lipit foarte bine.
- Fasiile de tapet se aplica in general din coltul incaperii, puteti urmari astfel mult mai bine cum se dezvolta modelul.
- Puteti masura si desena pe perete linii directoare. Acestea or sa va ghideze si or sa va ajute sa nu va indepartati de verticala.
- Numai dupa lipirea si uscarea tapetului puteti face decupajele pentru prize si intrerupatoare, indicat este sa montati intrerupatoarele ulterior, doar asa puteti beneficia de o suprapunere perfecta.

Tipuri de tapet
Exista doua categorii mari de tapet: cu suprafata imprimata si cu model reliefat. Tapetul cu model reliefat se subimparte in tapet lavabil (rezistent la apa si la pete, poate fi spalat cu detergent) si tapet non-lavabil (nu poate fi spalat cu detergent, deoarece se deterioreaza).
Datorita calitatilor sale de a imprima caldura si personalitate, tapetul reprezinta la ora actuala o modalitate avantajoasa, moderna si estetica de decorare a unei locuinte. Din fericire, piata amenajarilor interioare reuseste sa ne surprinda de fiecare data prin numeroase modele si nuante de tapet, toate pentru gusturile si ideile dumneavoastra!
Un articol de Adina Maria MIREL
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.