Setari Cookie-uri

Totul despre tapet

Destul de ocolit in anii trecuti, tapetul incepe sa isi faca aparitia in tot mai multe locuinte la ora actuala. Datorita noilor imbunatatiri de care dispune si a unei game cromatica foarte larga, aceasta modalitate de finisare si decorare reuseste sa satisfaca orice cerinta de personalizare.

Destul de ocolit in anii trecuti, tapetul incepe sa isi faca aparitia in tot mai multe locuinte la ora actuala.
Datorita noilor imbunatatiri de care dispune si a unei game cromatice foarte largi, aceasta modalitate de finisare si decorare reuseste sa satisfaca orice cerinta de personalizare.

Reguli pentru alegerea tapetului
Pentru a face cea mai buna alegere in privinta tapetului trebuie sa tineti cont in primul rand atat de destinatia camerei pe care doriti sa o decorati, cat si de dimensiunile acesteia.
- Daca incaperea este modesta ca spatiu este indicat sa alegeti un model cu design delicat, fin, cu imprimeuri mari in nuante calde; acest lucru va reusi sa creeze o imagine spatioasa si calda.
- Acelasi model este indicat si atunci cand trebuie sa ocoliti numeroase goluri (usi, ferestre, dulapuri incastrate, rafturi etc.) deoarece continuitatea desenului nu va fi intrerupta in totalitate.
- Tot intr-o camera mica puteti alege un tapet cu reflexe metalice, acesta cu siguranta va reflecta lumina oferind spatialitate incintei.
- Tapetele cu model mare pot crea un efect deosebit atunci cand decorarea incepe din punctul cel mai important. In cazul unui living generos, este bine sa centrati fasia de tapet in dreptul celui mai important element din camera (de exemplu: locul de servit masa).
- Pentru a obtine o imagine unitara de ansamblu, evitati sa decorati mai multe incaperi cu modele diferite de tapet atat ca nuanta cat si ca design. Riscati sa creati in interior o imagine haotica si foarte incarcata.
- Trebuie sa stiti de asemenea ca nu este indicat sa amplasati pe un perete decorat cu tapet (indiferent de motiovele desenului) tablouri, intruccat ati incarca inutil imaginea fara sa iasa in evidenta nici modelul tapetului si nici tabloul respectiv.
- Ideal ar fi ca inainte de a achizitiona o intreaga rola de tapet, sa cumparati doar o fasie, sa o aplicati pe un perete si sa studiati imaginea acesteia atat in lumina naturala cat si in lumina artificiala.


Cum aplicam tapetul
Ca oricare alt finisaj de interior si aplicarea tapetului necesita anumite etape si reguli. Pentru a beneficia de siguranta unei munci bine facute trebuie sa tineti cont de urmatorele:
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.