Setari Cookie-uri

Amenajari in stil japonez

Arhitectura traditionala japoneza este principala influenta asupra minimalismului modern, caracteristica esentiala a acestui stil fiind simplitatea, accentul pus pe utilizarea unui minim de elemente in crearea de compozitii unitare.

In dormitor, daca vreti sa pastrati autenticitatea, folositi saltele asezate direct pe covorase in locul patului. Daca, totusi, simtiti ca nu ar fi suficient de confortabil, alegeti un pat cat mai scund si cu forme cat mai simple, geometrice, vopsit in culori neutre. Puteti simula efectul iluminatului natural, asa cum se filtreaza prin paravane, cu lampi cu abajur de hartie. Alegeti lampi cu abajur simplu, neornamentat pentru un stil japonez, sau pe cele colorate, cu inscriptii, pentru maniera chinezeasca.

Puteti expune pe pereti chimonouri decorative, picturi in stil traditional japonez sau chiar arta abstracta moderna, cum intregul curent modernist in arhitectura a fost inspirat de japonezi, se vor imbina foarte bine. Si, in ultimul rand, nu uitati de flori: un aranjament ikebana face minuni in da o atmosfera de eleganta orientala oricarui interior!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.