Setari Cookie-uri

Sugestii pentru amenajari in stil modernist

Desi tendinta, mai ales la noi, este de folosi 'modern' in sensul de 'nou', 'recent', 'inovator', 'netraditional', miscarea arhitecturala cunoscuta sub numele de modernism este deja destul de veche, avandu-si perioada de glorie in era interbelica.

Este important sa evitati mobila ornamentata, inalta pana aproape de tavan. Modernistii mizau pe mobilier simplu, din lemn indoit si tuburi de otel, cu un aspect de produs de serie, asemeni mobilierului gasit indeobste in birourile de azi. Tapiteria sau cuverturile ies din discutie, ca si pernele de pe canapele. Alegeti mobilier in culori primare puternice, care sa furnizeze accente pe fundalul alb al peretilor. Masutele de cafea din sticla si otel sunt si ele potrivite, insa asigurati-va ca este vorba de sticla simpla, nu in modele sablate.


Iluminatul natural puternic este esential, ca si prezenta caloriferelor ce nu trebuie ascunse in spatele draperiilor, ci lasate la vedere, aducand o tusa industriala, tehnologica. Evitati draperiile traditionale, folosind jaluzele albe, simple. Una, maxim doua plante de apartament sunt permise, in special cactusi sau alte plante fara un frunzis foarte incarcat.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Septembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.