Sapte principii de la care sa porniti in amenjarea unui interior

Sapte principii de la care sa porniti in amenjarea unui interior
Kudika
20 August 2007

Modul in care un designer ajunge sa va ofere solutiile de decorare ideale pentru casa voastra poate parea misterios, impenetrabil, rezultatul mai degraba al inspiratiei si experientei decat al vreunei metode anume.

Modul in care un designer ajunge sa va ofere solutiile de decorare ideale pentru casa voastra poate parea misterios, impenetrabil, rezultatul mai degraba al inspiratiei si experientei decat al vreunei metode anume. Toate acestea pot fi adevarate, insa realitatea este ca pana si cei mai mari artisti ai interioarelor urmeaza cativa pasi simpli, ce ii ajuta sa isi organizeze ideile si sa inteleaga care sunt cerintele spatiului pe care trebuie sa-l amenajeze.

Primul pas este sa definiti foarte exact la ce va fi folosita camera respectiva - nu ne referim aici la etichete generale ca "living", "dormitor" samd. Trebuie sa detaliati toate activitatile pe care le veti desfasura aici, cat de des, cate persoane (din familie si din afara ei) vor fi implicate samd. Spre exemplu, intr-un living se poate servi masa, privi la televizor, socializa cu invitati si prieteni de familie, copii se pot juca, se poate chiar dormi pe canapea samd. Luati totul in considerare, pentru a evita surprizele neplacute.

Ganditi-va la cine va utiliza camera atunci cand alegeti materialele pentru cuverturi sau draperii - unele tesaturi arata minunat, insa nu ar rezista nici o luna 'rigorilor' jocului copiilor sau al animalelor de casa.

Faceti un plan la scara al spatiului ce trebuie amenajat si marcati pe acesta pozitiile pieselor de mobiler pe care intentionati sa le amplasati. In felul acesta veti avea o imagine de ansamblu asupra spatiului care va ramane disponibil dupa mobilare, inainte de a investi sume considerabile in canapele sau fotolii extravagante care intr-o incapere prea mica pot parea inghesuite.

Mentineti o anume continuitate intre toate incaperile unei locuinte - intotdeauna trebuie sa existe o linie comuna, ceva care sa unifice si sa dea o tema unitara casei voastre. Poate fi orice, de la predominanta unor anumite tonuri de culoare, la continuitatea aceleiasi tratari a podelei, sau utilizarea acelorasi materiale pentru mobilier.

Un bun punct de pornire, atunci cand nu stiti cu ce sa incepeti, poate fi o piesa de mobilier mai deosebita, pe care doriti sa o amplasati in camera respectiva. Biroul acela vechi de nuc sau fotoliul ultramodern in forma de ou va pot oferi inspiratia pentru intreaga camera - un stil traditional, de anii '50, sau ceva contemporan, cu look high tech.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.Setari Cookie-uri