Setari Cookie-uri

Sapte principii de la care sa porniti in amenjarea unui interior

Modul in care un designer ajunge sa va ofere solutiile de decorare ideale pentru casa voastra poate parea misterios, impenetrabil, rezultatul mai degraba al inspiratiei si experientei decat al vreunei metode anume.

Ganditi-va la cine va utiliza camera atunci cand alegeti materialele pentru cuverturi sau draperii - unele tesaturi arata minunat, insa nu ar rezista nici o luna 'rigorilor' jocului copiilor sau al animalelor de casa.


Faceti un plan la scara al spatiului ce trebuie amenajat si marcati pe acesta pozitiile pieselor de mobiler pe care intentionati sa le amplasati. In felul acesta veti avea o imagine de ansamblu asupra spatiului care va ramane disponibil dupa mobilare, inainte de a investi sume considerabile in canapele sau fotolii extravagante care intr-o incapere prea mica pot parea inghesuite.


Mentineti o anume continuitate intre toate incaperile unei locuinte - intotdeauna trebuie sa existe o linie comuna, ceva care sa unifice si sa dea o tema unitara casei voastre. Poate fi orice, de la predominanta unor anumite tonuri de culoare, la continuitatea aceleiasi tratari a podelei, sau utilizarea acelorasi materiale pentru mobilier.


Un bun punct de pornire, atunci cand nu stiti cu ce sa incepeti, poate fi o piesa de mobilier mai deosebita, pe care doriti sa o amplasati in camera respectiva. Biroul acela vechi de nuc sau fotoliul ultramodern in forma de ou va pot oferi inspiratia pentru intreaga camera - un stil traditional, de anii '50, sau ceva contemporan, cu look high tech.


Notati-va toate ideile de design care va vin, precum si masuraturile camerelor, mostre cu materiale si culori sau descrieri ale temei generale. Este important sa aveti un plan bine stabilit si pus pe hartie, care sa va ajute sa aveti o vedere de ansamblu asupra a ce vreti sa faceti si asupra felului in care interactioneaza diferitele elemente ale amenajarii. Poate va razganditi in privinta culorii peretilor - este posibil ca noua nuanta sa nu se mai potriveasca cu mobilierul, antrenand astfel o serie intreaga de schimbari, de care trebuie sa tineti cont.


Nu in ultimul rand, acordati o atentie deosebita iluminarii - de cele mai multe ori, o singura sursa de lumina nu va fi suficienta, daca luati in vedere toate activitatile pe care le veti desfasura intr-o camera. Atunci cand vreti sa va relaxati seara, in compania unei carti bune, aveti nevoie de lumina blanda, localizata a unei lampi. Altele vor fi insa cerintele atunci cand, in acelasi spatiu, va invitati familia la masa, sau cand doriti sa creati o atmosfera intima, roma
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.