Ghidul stilurilor de amenajari interioare

Ghidul stilurilor de amenajari interioare
Kudika
6 August 2007

De ceva vreme, in design sunt la mare moda stilurile istorice, fie utilizate ca atare, fie reinterpretate si adaptate, intr-un mix modern si stralucitor, materialelor si formelor contemporane.

Art Nouveau: primul stil cu adevarat original al secolului XX, este dominat de linii curbe si forme sinuase, cu modele florale stilizate si un caracter capricios, feminin. Parchetul, sticla colorata si tapetul cu modele stilizate sunt indispensabile.

Art Deco: a dominat perioada interbelica, cu precadere in America, unde si-a impus liniile drepte, geometrice, decoratiile inspirate de arta egipteana sau azteca si materialele lucioase. Covoare in modele rectangulare, mobila simpla si cu forme puternice si culori aprinse, in combinatii indraznete (negru cu auriu, rosu sau argintiu).

Modernismul: revolutioneaza designul prin renuntarea la ornament si la materialele traditionale. Sunt folosite forme geometrice pure in spatii austere dominate de culori primare, cerinta principala fiind functionalitatea. Luminos, simplu, minimal.

Anii '50: inceputul erei consumatorului, acum apar multe dintre piesele de mobilier si electrocasnicele azi indispensabile. Culori aprinse, stil guma de mestecat, plan liber, modele geometrice, televizoare sau radiouri vechi si podele in tabla de sah.

Anii '60: tot ce caracterizeaza perioada hippie va poate ajuta sa obtineti un look anii '60, de la covoare sau tesaturi cu modele psihedelice la piese de inspiratie orientala sau tinand de pop art - orice, de la imagini cu Marilyn Monroe la desenul unei cutii de conserve.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.Setari Cookie-uri