Setari Cookie-uri

Ghidul stilurilor de amenajari interioare

De ceva vreme, in design sunt la mare moda stilurile istorice, fie utilizate ca atare, fie reinterpretate si adaptate, intr-un mix modern si stralucitor, materialelor si formelor contemporane.

De ceva vreme, in design sunt la mare moda stilurile istorice, fie utilizate ca atare, fie reinterpretate si adaptate, intr-un mix modern si stralucitor, materialelor si formelor contemporane.

Puteti sa va amenajati casa in mod unitar intr-un anumit stil, insa nu uitati sa prevedeti, pe ici-colo, si cateva accente (obiecte, decoratiuni, piese de mobilier) apartinand perioadei actuale. Tineti minte, insa, ca ideea nu este de a va transpune complet intr-o anumita perioada (puteti astfel sa dati foarte usor in kitsch), ci de a va exprima eclectismul gusturilor, precum si cultura estetica. Un stil nu inseamna doar o colectie de obiecte din aceeasi perioada, el implica si o intelegere a culturii perioadei respective, o minima cunoastere a principalelor evenimente in materie de literatura, arta, film, muzica - toate acestea materializandu-se in detaliile amenajarii dumneavoastra. Spre exemplu, o camera in stilul anilor 60 va fi excelent completata de niste discuri vinil originale cu muzica vremii, de la Beatles la Margareta Paslaru.

Va atrage, asadar, ideea de a incerca sa va decorati locuinta intr-unul dintre minunatele stiluri care au marcat istoria designului, sau de a adauga o tenta exotica amenajarilor dumneavoastra utilizand tema africana sau orientala? Condo vine in sprijinul dumneavoastra, examinand, intr-o serie de articole, principalele stiluri in design, dupa perioada si locatia geografica care le-a inspirat. Vom prezenta de la decoratiunile perioadei baroce la stilul anilor 60 sau stilul japonez, ajutandu-va sa va creati o imagine de asamblu pentru a putea alege ce vi se potriveste cel mai bine, si va vom oferi sugestiile care sa va ajute sa va materializati ideile.

Pentru primul articol din seria "Ghidul stilurilor", vom trece in revista stilurile istorice (inspirate dintr-o anumita perioada a designului) si exotice (inspirate de arta traditionala a diferitelor culturi ne-europene), mentionandu-le principalele caracteristici si calitati, urmand ca in seria de articole ce urmeaza sa le cercetam pe fiecare in parte, urmand, desigur, sugestiile voastre - asteptam comentarii la initiativa noastra, si vrem sa aflam care dintre stilurile prezentate va intereseaza mai mult!

Victorian: secolul XIX englez a fost in buna parte dominat de prezenta reginei Victoria, a carei epoca a impus un stil eclectic, bazat atat pe resuscitarea stilurilor istorice precedente (de la gotic la roccoco), cat si pe accente exotice, aduse de patrunderea obiectelor si materialelor orientale in spatiul european. Culori bogate, in nuante intunecate, de la rosu inchis la mahon, textile incarcate si perne ample, iata ingredientele de baza ale unei amenajari tipic victoriene.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.