Plante pentru baie

Plante pentru baie
Kudika
18 Iulie 2007

Chiar si in sala de baie poti crea un mic colt de natura. Afla care sunt plantele ce se adapteaza conditiilor de umiditate si de lumina din baie.

Stim ca in general plantele au nevoie de lumina naturala, iar umiditatea nu trebuie sa fie ridicata. Din acest motiv, adeseori evitam sa decoram sala de baie cu plante. Exista, insa, cateva plante, care nu numai ca se adapteaza perfect mediului din baie, dar dau si o nota exotica acesteia. Scopul principal al incaperii de baie este relaxarea, iar plantele decorative indeplinesc cu succes acest deziderat.

Ele pot fi suspendate, asezate pe etajere, plasate in colturile incaperii, pe pervazul ferestrei, pot decora dulapioarele sau chiar si bazinul de la toaleta. Daca spatiul este mic, cea mai buna solutie este reprezentata de cosuri suspendate plasate eventual intr-unul din colturile incaperii. O sugestie ar fi ca planta sa fie astfel asezata incat sa se reflecte in oglinda. In acest fel va veti incepe frumos fiecare zi. Este de preferat ca plantele sa fie asezate in vase in culori asemanatoare celei alese pentru gresie si faianta.

Este necesar sa pulverizati des apa pe frunzele plantelor pentru a evita astuparea porilor. In momentul in care le udati, utilizati de doua ori mai putina apa, deoarece mediul este oricum foarte umed.

Mai jos, veti gasi cateva sugestii de plante potrivite. Acestea nu sunt singurele potrivite. Puteti opta pentru orice planta care iubeste umezeala si se adapteaza unor conditii mai putin prielnice din punct de vedere al luminii naturale. Pana la urma, alegerea plantelor decorative este o chestiune de gust personal.

Ferigile sunt prin excelenta plante de baie. Nephrolepis, feriga de camera, este cea mai potrivita specie, ea avand mare nevoie de umiditate. Planta ramane verde pe tot parcursul anului si se dezvolta in continuu.

Chlorophytum, una dintre cele mai des intalnite plante de apartament, se preteaza asezarii in cosuri suspendate. Planta are nevoie de multa umiditate si de lumina, dar se poate adapta si unui mediu semiumbrit.
Cyperus alternifolius poate decora unul dintre colturile incaperii sau, cel mai bine, poate fi asezat pe o etajera. Puteti opta si pentru Asparagus, o planta prin excelenta decorativa. Aceasta infloreste toamna, florile avand aspect de stelute albe. Planta este recunoscuta mai usor datorita fructelor sale mici si rosii.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.