Setari Cookie-uri

Plante pentru baie

Chiar si in sala de baie poti crea un mic colt de natura. Afla care sunt plantele ce se adapteaza conditiilor de umiditate si de lumina din baie.

Este necesar sa pulverizati des apa pe frunzele plantelor pentru a evita astuparea porilor. In momentul in care le udati, utilizati de doua ori mai putina apa, deoarece mediul este oricum foarte umed.

Mai jos, veti gasi cateva sugestii de plante potrivite. Acestea nu sunt singurele potrivite. Puteti opta pentru orice planta care iubeste umezeala si se adapteaza unor conditii mai putin prielnice din punct de vedere al luminii naturale. Pana la urma, alegerea plantelor decorative este o chestiune de gust personal.

Ferigile sunt prin excelenta plante de baie. Nephrolepis, feriga de camera, este cea mai potrivita specie, ea avand mare nevoie de umiditate. Planta ramane verde pe tot parcursul anului si se dezvolta in continuu.

Chlorophytum, una dintre cele mai des intalnite plante de apartament, se preteaza asezarii in cosuri suspendate. Planta are nevoie de multa umiditate si de lumina, dar se poate adapta si unui mediu semiumbrit.
Cyperus alternifolius poate decora unul dintre colturile incaperii sau, cel mai bine, poate fi asezat pe o etajera. Puteti opta si pentru Asparagus, o planta prin excelenta decorativa. Aceasta infloreste toamna, florile avand aspect de stelute albe. Planta este recunoscuta mai usor datorita fructelor sale mici si rosii.

Spathiphyllum este o planta decorativa cu frunze verde inchis si flori mari, albe. Nu este o planta pretentioasa, fiind foarte usor de cultivat.

O alegere interesanta este reprezentata si de orhidee. Sunt mult mai usor de cultivat decat credeti si se vor bucura din plin de umiditatea din baie. Un singur dezavantaj exista: orhideele au nevoie de cat mai multa lumina.

Alte sugestii de plante:

- Aspidistra
- Ceropegia woodii - lantul inimilor
- Bromelii
- Cissus
- Maranta
- Begonii
- Ficus
- Monstera deliciosa - "Philodendron pertusum"
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Iulie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.