Setari Cookie-uri

Misterul amplasarii - Feng-shui

Unii spun ca Bruce Lee a murit, in 1973, pentru ca locuia intr-o casa cu ghinion din cartierul Kowloon, Hong Kong.

Unii spun ca Bruce Lee a murit, in 1973, pentru ca locuia intr-o casa cu ghinion din cartierul Kowloon, Hong Kong. Constient de existenta unei forte negative, Lee ar fi incercat sa o anihileze instaland opt oglinzi in fata usii de la intrare.

Cand o furtuna a distrus oglinzile, casa a ramas fara protectie, iar maestrul de kung fu a murit la scurt timp dupa aceea. Esenta geomantiei consta in efortul de a face fata unor asemenea influente nefaste si de a le incuraja pe cele pozitive - peisagism mistic bazat pe o straveche filosofie chinezeasca.

Potrivit vechii arte chinezesti, spatiul terestru nu este altceva decat reflexia celestului. Cand construiesc o cladire, planteaza un copac sau aleg un loc pentru inmormantare, adeptii artei subtile a amplasarii respecta regulile armoniei dintre fortele universului.

In viziunea Feng-shui, muntii si dealurile sunt reprezentate sub forma unor dragoni, ca simbol al semnului chinezesc "yin", iar imaginea colinelor si a vailor sta sub semnul tigrului, interpretand forta de contrabalans "yang".

Numele chinezesc al geomantiei, Feng-shui, se traduce literal prin "vant si apa". Ca si cum omul nu pare a fi altceva decat un punct de convergenta al fortelor naturii, Feng-shui desemneaza armonizarea deplina a trei elemente: Cer, Pamant si Om.

Indivizii isi pot transcede limitele traind in armonie cu natura - prin a carei forta isi pot reprezenta Fiinta Suprema - si echilibrand principiile opuse yin si yang. Toate acestea se regasesc sub simbolul Ch’i, "suflul cosmic de bun augur". Dezechilibrul se manifesta sub forma Sha Ch’i-ului, "suflul cosmic de rau augur".
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Februarie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.