Setari Cookie-uri

3 mirodenii mediteraneene, la ghiveci

Plantele de interior ne inveselesc locuinta si o insufletesc si, mai mult de atat, reusesc sa redea un colt din natura, chiar in interiorul caminului nostru. Acelea dintre voi, pentru care gatitul constituie o adevarata placere, pot sa isi creeze o adevarata gradinita verde, optand sa creasca mirodeniile preferate la ghiveci. In felul acesta, nu numai ca veti anima locuinta, ci veti avea mereu la indemana condimentele preferate si, mai mult de atat, proaspete. Mirodeniile constituie baza pentru orice fel de mancare.


Rozmarin


O alta planta de origine mediteraneana este rozmarinul. Acesta prezinta frunze mici, aciculare, extrem de aromate, si prefera solurile afanate, usor alcaline, nisipoase, care asigura un bun drenaj. Inainte de a se turna substratul in ghiveci, la baza acestuia se asaza pietris sau bucati de teracotace au rolul de a facilita scurgerea apei. Rozmarinul iubeste soarele si spatiile cat mai aerisite, temperatura din timpul iernii situandu-se intre 10 si 15 grade Celsius. In sezonul rece, se uda rar si este o planta potrivita pentru interior, intrucat nu necesita ingrijiri speciale. Planta perena, rozmarinul crescut la ghiveci ajunge pana la 50 cm inaltime si se poate inmulti prin plantarea unei crengute.

Se recomanda consumul in cantitati reduse de catre femeile gravide si are efecte duiretice, antiseptice si antifebrile. De asemenea, calmeaza durerile digestive, ajuta la buna functionare a ficatului si este cunoscut ca fiind un afrodisiac.

Foto: Cinnamon Cooper
Un articol de Ana Marin


Kudika
23 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.