Setari Cookie-uri

Dalia, pentru o simfonie de culori in gradina

Ceea ce caracterizeaza cel mai bine Dalia este varietatea. Bogata gama cromatica, formele si dimensiunile extrem de diverse sunt motive pentru care Daliile nu lipsesc din nicio gradina. Iata cateva sfaturi pentru ingrijirea acestei plante.

Daliile infloresc incepand cu mijlocul verii si pana la primul inghet. Este foarte important sa indepartezi florile ofilite, deoarece acestea impiedica dezvoltarea celor noi.
Daliile sunt plante perene si tuberculare, asadar, pentru a te bucura an de an de aceasta planta, la scurt timp dupa primul inghet trebuie sa scoti tuberculii din pamant. Curata-i de pamant, prin periere si nu spalare si taie tulpinile plantei pana la lungimi de 15 cm. Pune tuberculii la uscat timp de o zi sau doua, locul cel mai potrivit fiind un subsol sau un garaj. Dupa ce s-au uscat este recomandat sa se trateze cu fungicide iar mai apoi sa se acopere cu nisip pentru a preveni atacul diversilor daunatori. Tuberculii se pastreaza toata iarna la subsol urmand sa fie replantati primavara. Daca ai mai multe soiuri de dalii, poti sa faci un semn pe fiecare tubercul pentru a sti la primavara unde sa ii plantezi.
Daunatori
Daliile atrag o serie de insecte si pot fi afectate de boli. In situatia in care observi un atac de insecte, precum paianjenul rosu, trateaza planta cu insecticide, iar pentru diversele boli, tratamentul timpuriu cu fungicide poate oferi rezultate optime.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Iunie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.