Black Friday 2018 la eMAG: ce mașini se vor vinde + alte produse-surpriză!
Black Friday 2018 la eMAG: ce mașini se vor vinde + alte produse-surpriză!

Dalia face parte din familia Compositae si cuprinde plante perene, cu aspect de tufa si tuberculare, originare din Mexic si Columbia. Daliile au fost cultivate de catre azteci, acestia folosindu-le pentru hrana, pentru ceremonii si cu rol decorativ. In secolul al XIX-lea aceasta planta a fost adusa in Europa, de unde, foarte rapid, a fost raspandita in intreaga lume.
Caracteristici
Probabil ca ceea ce caracterizeaza cel mai bine aceasta planta este varietatatea. Gama cromatica a florilor cuprinde diferite nuante de rosu, portocaliu, galben, roz, violet si alb iar in ceea ce priveste formele si dimensiunile, variantele sunt nenumarate.
Petalele florilor sunt si ele variate, acestea fiind ascutite, rotunjite si subtiri, tubulare, plate, etc. Chiar si culorile acestora prezinta o singura culoare pana la combinatii intre doua sau chiar trei culori diferite.
Dimensiunile plantei cuprind inaltimi intre 30 si 150 de cm iar florile, de la unele foarte mici pana la variante cu diametrul de pana la 25 de cm.
Modul de ingrijire
Daliile sunt plante ce se ingrijesc foarte usor, asadar sunt alegerea perfecta pentru orice gradina.
Pentru o dezvoltare optima, daliile au nevoie sa fie plantate intr-un sol bine drenat si bogat in humus. De asemenea, recomandam tratarea periodica cu ingrasaminte cu un nivel scazut de azot. Daliile prefera amplasarea in locurile cu o lumina puternica.
Se recomanda plantarea exemplarelor de dimensiuni mai mici la distante de 40 cm iar cele mai mari la distante de 60 de cm pentru a avea loc suficient pentru dezvoltare. Dupa ce plantele au crescut in inaltime aproximativ 30 de cm se taie din tulpini pentru a promova o crestere cu aspect de tufa.
Daliile infloresc incepand cu mijlocul verii si pana la primul inghet. Este foarte important sa indepartezi florile ofilite, deoarece acestea impiedica dezvoltarea celor noi.

Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba
Black Friday 2018 la eMAG: ce mașini se vor vinde + alte produse-surpriză!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: