Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru construirea unei piscine in regie proprie

In timpul zilelor toride de vara, piscina constituie solutia ideala pentru racorire si relaxare. Pentru cei ce doresc sa construiasca o piscina in regie proprie am extras o serie de sfaturi importante dintr-un topic al Forumului Condo.

Iata si cateva etape generale:
1. Alegerea formei, volumului, dispunerea (interior/exterior) a piscinei si a camerei tehnice, alte dotari
2. Consultarea unei firme de echipamente
3. Achizitia echipamentelor si materialelor (instalatii, cofraj, armaturi, beton, chiar instalatii electrice pentru iluminatul subacvatic al piscinei, desi acestea atrag numeroase insecte, materiale de finisaj, scari, maini curente - bare din inox, capac acces camera tehnica)
4. Sapatura / sprijiniri pamant
5. Compactare teren
6. Asezare strat balast, folie
7. Fixare conducte (de exemplu cele de scurgere), armare si cofrare, pozitionare goluri (pentru skimmere, evacuare/umplere cu apa, pentru instalatii de iluminat)
8. Turnare beton
9. Decofrare, izolare
10. Instalare echipamente/dotari (ex: scara acces in camera tehnica sau in piscina)
11. Finisaje (ex: mozaicare, gresii)
Intretinerea piscinei consta in: asigurarea functionalitatii echipamentelor la parametrii normali, curatarea apei, reglarea cantitatii de clor din apa, reglarea PH-ului apei cu substante corespunzatoare si indicatori (foarte important pentru o baie sanatoasa, lipsita de riscuri). Sper ca am atins ceea ce era mai important de subliniat."
In situatia in care te intereseaza construirea unei piscine in regie proprie te invitam sa accesezi acest topic deschis pe Forum, deoarece cu siguranta vei gasi si alte sfaturi deosebit de importante. De asemenea, daca ai ceva de adaugat, nu ezita sa ne impartasesti parerile participand la aceasta discutie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.