Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru construirea unei piscine in regie proprie

In timpul zilelor toride de vara, piscina constituie solutia ideala pentru racorire si relaxare. Pentru cei ce doresc sa construiasca o piscina in regie proprie am extras o serie de sfaturi importante dintr-un topic al Forumului Condo.

In timpul zilelor toride de vara, piscina constituie solutia ideala pentru racorire si relaxare. Cautand subiecte interesante pe Forum am descoperit un topic in care se discuta etapele principale in construirea unei piscine in regie proprie.
Cel care deschide acest subiect este gigi_braicovici, intrebarea lui fiind urmatoarea: "Care sunt etapele constructiei unei piscine facute in regie proprie pentru a nu avea probleme ulterior?"
Iata cele mai importante sfaturi extrase de pe Forum:
anonim
"Eu mi-am facut piscina in primavara. Am facut-o cu beton armat. Betonul cumparat de la o firma de betoane, cu certificat de garantie. Beton B 250 impermeabil si flexibil. Piscina e izolata de pamant cu polistiren. Am placat-o cu mozaic vitroceramic."
vasi_hellboy
"Sapi o gaura cat de mare vrei tu (orice forma vrei tu) o cimentezi, pui gresie sau faianta, faci o scurgere si e gata de umplut. O poti umple si cu furtunul."
deldalex
"O cutie de beton e destul de usor de realizat (o placa de baza din beton armat cu plase sudate, asezata pe un strat de balast si pe un teren compactat in prealabil si niste pereti armati). Probleme pot aparea in ceea ce priveste echipamentele. Poti contacta o firma ce distribuie echipamentele pentru piscina. Aceasa poate oferi instalarea sau macar asistenta tehica. Chiar iti poate dimensiona corect tipul echipamentelor in functie de volumul piscinei, de asezarea acesteia (interior/exterior), debitul de apa, numarul persoanelor care o pot folosi simultan, etc. Le poti oferi o schita a ceea ce intentionezi sa construiesti si te vor ajuta cu siguranta. Din experienta mea iti pot spune ca sunt doua moduri de a construi piscina si sunt influentate de tipul piscinei, volumul ei si de numarul celor care o folosesc simultan: cu prea plin (cum era la strandurile oraselor, un fel de sant care imprejmuieste piscina care preia apa in exces) sau cu skimmere (piscina e ca o cutie care are la partea superioara niste "sifoane" din materiale plastic). Acestea din urma ajuta la recircularea apei (pentru filtrare, chiar incalzire, preluarea volumului in exces pentru prevenirea refularii in afara). Pentru o piscina relativ mica (privata) se utilizeaza skimmere dimensionate corespunzator. In cazul tau, regia proprie, e important sa intelegi si principiul de functionare a instalatiei (care va avea "creierul") intr-o asa numita camera tehnica. Structura finala a "cutiei" din beton e influentata de instalatie: trebuie prevazute goluri, conductele de evacuare a apei sunt sub o anumita panta, etc. In orice caz nu poti renunta la instalatii: piscina ta va avea un volum mic, e necesar un anumit grad de clorurare a apei, incalzire, filtrarea impuritatilor, etc. Asta presupunand ca nu vei schimba apa saptamanal.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.