Setari Cookie-uri

Cateva trucuri pentru o gradina mica

Gradinile de mici dimensiuni sunt mult mai greu de amenajat decat cele de dimensiuni generoase, insa acest lucru nu trebuie sa te sperie deoarece posibilitatile nu sunt limitate.

Adaugand elemente de interes intr-o gradina de dimensiuni reduse vei oferi diferite imagini placute atat pentru tine cat si pentru musafirii tai. Acest lucru il poti realiza grupand plante in forme ingenioase sau prin gruparea unor pietre decorative de dimensiuni mari.
Nu uita ca in momentul in care folosesti mai multe grupuri de plante, pietre sau orice alte elemente decorative, trebuie sa pastrezi un anumit echilibru, mentinand aproximativ aceeasi tema, culoare si marime. Acest lucru ajuta la pastrarea unei continuitati in spatiul gradinii. Folosind prea multe variatii vei obtine exact efectul opus, acest lucru contribuind unei imagini dezordonate si aglomerate.
Amplasand elemente de decor in spatiul gradinii tale vei reusi sa-i oferi personalitate. Insa, incearca sa pastrezi o anumita relatie intre obiecte.
Crearea de iluzii
Alegerea culorii potrivite pentru pereti este o metoda foarte simpla prin care poti oferi adancime unei gradini mici. De exemplu, un perete de colt negru va oferi senzatia de umbra si iluzia unei gradini nesfarsite. Plasand un intreg grup de plante langa un perete inchis vei putea realiza un efect de mister in spatiul unei gradini mici.
Integrarea unui firicel de apa curgatoare sau a unui iaz constituie alte metode prin care vei putea realiza efectul unui spatiu marit si in acelasi timp vei obtine un loc de reconfortare.
Citește și:

Desigur, exista si alte metode prin care te poti juca cu spatiul unei gradini de dimensiuni reduse, insa cel mai important lucru este sa-ti folosesti imaginatia.

Vizionare placuta


Kudika
27 August 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.