Setari Cookie-uri

Cateva trucuri pentru o gradina mica

Gradinile de mici dimensiuni sunt mult mai greu de amenajat decat cele de dimensiuni generoase, insa acest lucru nu trebuie sa te sperie deoarece posibilitatile nu sunt limitate.

Gradinile de mici dimensiuni sunt mult mai greu de amenajat decat cele de dimensiuni generoase, insa acest lucru nu trebuie sa te sperie deoarece posibilitatile nu sunt limitate.
Orice element, de la pereti la paviment, de la flori si pana la decoratiuni, poate fi modificat in asa fel incat sa obtii efectul dorit.
Iata cateva sfaturi prin care vei putea realiza un efect de spatiu marit in cadrul gradinii tale de dimensiuni reduse.

Folosirea liniilor curbe
Evita amenajarile in linii drepte si grupurile de plante in forme geometrice de baza.
Folosirea liniilor curbe ofera o senzatie de fluiditate si miscare. Astfel vei putea crea iluzia unei gradini ce se afla intr-o permanenta extindere. Adaugand un element simplu precum o carare curba din caramida sau piatra, sau un grup de flori intr-o forma serpuita, nu vei oferi doar un element de interes ci si o senzatie a unui spatiu marit.
Garduletii de fixare, cararile si alte proiecte decorative sunt foarte usor de realizat. Acestea constituie metode foarte ingenioase prin care poti adauga textura lemnului sau a pietrei in cadrul unor gradini mici.
Divizarea in sectoare
Impartirea unei gradini mici in diferite sectoare este o metoda excelenta pentru realizarea unui efect de spatiu mai mare. Acest lucru se poate obtine prin diverse metode. Iti prezentam doar cateva exemple:
O metoda potrivita pentru divizarea unui spatiu de dimensiuni reduse este crearea unor diferite niveluri. Acest lucru se poate realiza prin taluzare sau prin amenajarea unui loc pentru conversatie situat la un nivel superior, metoda ce ofera o separare vizibila intre zonele cu functiuni diferite. Un nivel superior poate fi transormat chiar intr-o lume cu totul noua sau poate fi amenajat urmand o tema diferita fata de cea a nivelului inferior. Vei fi surprins de efectul optic creat.
O alta metoda este folosirea pavilioanelor, podurilor, garduletelor din nuiele pentru a separa sau a diviza un spatiu in mai multe sectoare. Acest lucru nu va oferi doar o senzatie de fluiditate ci si o anumita nota de mister ce te invita sa vezi ce se afla de cealalata parte. In acest fel poti obtine diferite "incaperi".

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 August 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.