Setari Cookie-uri

Gradina traditional romaneasca in Bucuresti

Curtea (sau casa cu curte) a devenit visul oricarui bucurestean.

In „spatele” muzeului, Apa Nova impreuna cu Asociatia pentru Tranzitie Urbana si Muzeul Taranului Roman au gandit o gradina utilitara cu zarzavaturi si plante aromatice, legume, precum si alte plante trebuincioase in gospodarie (busuioc, menta, salvie, rozmarin, fasole, vita, salata, rostopasca, grau). Zmeurisul si rugii de mur vor completa acest peisaj.
Apa Nova si-a dorit ca prin acest proiect sa stimuleze dragostea de natura a orasenilor, dar mai ales sa le ofere acestora ocazia de a experimenta modalitati de cultivare si intretinere a plantelor din gradinile bunicilor chiar aici, la oras, indiferent de spatiul in care traiesc, la casa sau la bloc.
“Aici, la Muzeul Taranului Roman, am incercat sa reconstituim un coltisor de Romanie traditionala, unde fiecare sa se simta mai aproape de natura si sa-si aminteasca de adevaratele noastre valori, printre care traditiile si mediul sunt de mare pret. Desi suntem o societate franceza, oferim un serviciu pentru bucuresteni, iar traditia si valorile lor sunt foarte importante pentru noi.”, precizeaza Andreas Baude, Director General Apa Nova.
Gradina se deschide publicului chiar de Ziua Mediului si va fi putea fi admirata pe parcursul intregii veri de catre publicul bucurestean. Gradina cuprinde in total un numar de aproximativ 50 specii de plante.
Despre Ziua Mondiala a Mediului
Ziua Mondiala a Mediului este sarbatorita in fiecare an pe 5 iunie. In 2008 tema zilei Mondiale a Mediului este "Renuntati la proastele obiceiuri! Pentru o economie cu emisii scazute de carbon".
Ziua Internationala a Mediului a fost stabilita de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite in 1972. Mai multe detalii pe pagina special creata.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.