Setari Cookie-uri

100 de miniaturi de scaune in noul mall Promenada

100 de miniaturi de scaune ce traseaza istoria acestui obiect, de la Revolutia Industriala si pana la experimentul artistic, vor putea fi admirate in mallul Promenada, cu ocazia deschiderii noii librarii Carturesti.

Expozitia “100 de miniaturi” Expozitie scaune prezinta momente-cheie din istoria designului din 1800 pana in zilele noastre, prin intermediul exponatelor ce pot fi cuprinse in palma. Piesele organizate cronologic vor fi insotite de schite, fotografii si reproduceri dupa documente originale, ilustrand schimbarile majore in curentele artistice, politice si economice ale vremii. De la epoca mestesugului, la procesul de productie industriala si pana la aparitia noilor tehnologii si materiale, expozitia ofera o ocazie perfecta celor dornici sa aprofundeze un univers estetic strans legat de istoria artei din ultimele doua secole.

Miniaturile reproduc Expozitie scaune intocmai, la o scara de 1:6, creatii originale de renume, precum “Stuhl No. 14”, primul scaun realizat din lemn curbat cu care Michael Thonet a pus bazele productiei industriale, sau “Barcelona”, un scaun creat pentru familia regala spaniola, devenit un simbol al miscarii moderniste. Nu vor lipsi modelele experimentale, la granita dintre design si arta, precum “Bocca Lip Sofa”, un omagiu adus pictorului suprarealist Salvador Dali, sau “W. W. Stool”, un scaun ca o piesa de sculptura fantezista creata de Philippe Starck la inceputul anilor 90’ pentru regizorul Wim Wenders.

Citește și:

Conceptul expozitiei “100 de miniaturi” ii apartine renumitului producator de mobilier Vitra, singura companie ce detine drepturile de distributie a intregii colectii Charles & Ray Eames. Expozitia este prezentata de Intro si Techo, reprezentantii Vitra in Romania, cu sprijinu llibrariilor Carturesti. Exponatele vor putea fi admirate intre 22 octombrie si 5 noiembrie la Promenada, cel mai cosmopolit mall ce se va deschide pe 17 octombrie in nordul capitalei, pe Calea Floreasca, nr 246B.

despre Vitra Expozitie scaune

Vitra este o companie elvetiana, producatoare de mobilier, dedicata dezvoltarii de solutii inteligente, inspirationale, inovatoare si durabile pentru birou, pentru casa sau pentru spatii publice. Vitra este singura companie autorizata sa produca intreaga colectie Eames pentru pietele din Europa si Orientul Mijlociu.

Citește și:

despre Intro

Intro este un showroom de design contemporan, localizat in zona rezidentiala a Bucurestiului. Inca de la inceputul infiintarii companiei, misiunea Intro a fost sa introduca designul modern pe piata din Romania si sa promoveze solutiile prezentate de catre companii europene inovatoare, ce lucreaza cu cei mai aclamati designeri ai momentului. Intro este reprezentant si distribuitor Vitra pe teritoriul Romaniei.

despre Techo Expozitie scaune

Techo este dealer Vitra si unul dintre principalii jucatoripe piata amenajarilor interioare de birouri din Romania. Avand o experienta de 17 ani pe piata locala, Techo furnizeaza proiecte complexe de amenajare “la cheie” a cladirilor de birouri, oferind o larga paleta de servicii care includ proiectare, partitionare, mobilare, mochetare, HVAC, cablare.

despre Promenada

Citește și:

Promenada reinventeaza experienta cumparaturilor si a divertismentului, adresandu-se unui public cu un stil de viata contemporan, aflat in continua cautare de surse de inspiratie si de creativitate. Situat in noul centru de afaceri al Bucurestiului, la intersectia arterelor Calea Floreasca, Soseaua Pipera si Str. Barbu Vacarescu, acesta va fi inaugurat in data de 17 octombrie, in urma unei investitii de peste 130 de milioane EUR realizate de dezvoltatorul Raiffeisen evolution.

www.vitra.com
www.introdesign.ro
www.techo.com
www.carturesti.ro
www.promenada.ro

Descopera mai multe modele de scaune


Kudika
16 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.