Sfatul specialistului Baumix: Cum scapam de pagubele cauzate de topirea zapezii

Sfatul specialistului Baumix: Cum scapam de pagubele cauzate de topirea zapezii

Din cauza hidroizolatiei defectuoase a soclului si a subsolurilor, apa se infiltreaza in pereti, afectand calitatea lucrarii si punand in pericol inclusiv sanatatea locatarilor.

Bucuresti, 28 februarie 2012 : Zapada depozitata in apropierea peretilor cladirilor se topeste odata cu cresterea temperaturii, provocand pagube importante atat la nivel estetic, cat si structural. Din cauza hidroizolatiei defectuoase a soclului si a subsolurilor, apa se infiltreaza in pereti, afectand calitatea lucrarii si punand in pericol inclusiv sanatatea locatarilor, potrivit specialistilor Baumix.

Problemele cauzate de topirea zapezii pot fi evitate prin respectarea unor reguli de baza:

1. Hidroizolatia soclului, cel mai important pas pentru evitarea problemelor

Soclul reprezinta Baumixelementul cladirii cel mai expus la umezeala cauzata de precipitatii sau topirea zapezii, de aceea trebuie acordata o atentie sporita in constructia acestuia. Soclul trebuie sa fie termoizolat si in acelasi timp protejat de posibilele infiltratii. In acest sens, termoizolatia soclului va fi realizata cu polistiren extrudat iar planul soclului trebuie retras cu minimum 2 cm fata de planul fatadei, pentru ca apa sa nu patrunda in structura acestuia. Foarte importante sunt si materialele folosite pentru hidroizolatia soclului. Astfel, specialistii Baumix recomanda folosirea hidroizolatiei MHF81, care realizeaza un strat de protectie flexibil si rezistent la toti factorii atmosferici.Pentru stratul final, de finisaj, Baumix recomanda utilizarea tencuielii decorative pigmentate TDB97, care, datorita tehnologiei MicroPor ce permite peretilor sa respire, ofera o mare permeabilitate la vaporii din interior si, in acelasi timp, impiedica patrunderea apei din exterior.

2. Hidroizolatia subsolului previne inundatia casei

Chiar daca subsolul este locuit sau folosit drept garaj sau loc de depozitare, hidroizolatia acestuia este extrem de importanta. In realizarea unei hidroizolatii corecte a subsolului, reprezentantii Baumix recomanda sistemul format din MHF81- hidroizolatie minerala flexibila, BHF82- benzi de etansare pentru intersectii de planuri si treceri de conducte.

3. Drenul in jurul casei, pentru evacuare rapida a apei din curte

Pentru evacuarea apei, specialistii recomanda folosirea unui sistem de drenaj in jurul casei. Sistemul de drenaj reprezinta practic un sant de adancime in care se introduce un tip special de conducta colectoare din PVC, acoperita de un strat de pietris. Drenul trebuie conectat la o canalizare sau cel putin la santul unui drum apropiat. Drenul reprezinta o masura suplimentara de asigurare pentru fundatie si subsol. In plus, existenta si constructia trotuarului de garda in jurul casei au un rol important in protejarea structurii acesteia.

Despre Baumix:

Baumix este unul dintre cei mai importanti producatori de materiale de constructii, unicul producator din Romania si Europa de tencuiala decorativa in stare uscata, colorata in masa, prezent pe piata din Romania inca din 2003. Compania are la ora actuala sase linii de productie la Ploiesti cu o capacitate de productie de 35.000 tone lunar.

Vizionare placuta


Kudika
29 Februarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri