Setari Cookie-uri

Sfatul specialistului Baumix: Cum scapam de pagubele cauzate de topirea zapezii

Din cauza hidroizolatiei defectuoase a soclului si a subsolurilor, apa se infiltreaza in pereti, afectand calitatea lucrarii si punand in pericol inclusiv sanatatea locatarilor.

Bucuresti, 28 februarie 2012 : Zapada depozitata in apropierea peretilor cladirilor se topeste odata cu cresterea temperaturii, provocand pagube importante atat la nivel estetic, cat si structural. Din cauza hidroizolatiei defectuoase a soclului si a subsolurilor, apa se infiltreaza in pereti, afectand calitatea lucrarii si punand in pericol inclusiv sanatatea locatarilor, potrivit specialistilor Baumix.

Problemele cauzate de topirea zapezii pot fi evitate prin respectarea unor reguli de baza:

1. Hidroizolatia soclului, cel mai important pas pentru evitarea problemelor


Soclul reprezinta Baumix elementul cladirii cel mai expus la umezeala cauzata de precipitatii sau topirea zapezii, de aceea trebuie acordata o atentie sporita in constructia acestuia. Soclul trebuie sa fie termoizolat si in acelasi timp protejat de posibilele infiltratii. In acest sens, termoizolatia soclului va fi realizata cu polistiren extrudat iar planul soclului trebuie retras cu minimum 2 cm fata de planul fatadei, pentru ca apa sa nu patrunda in structura acestuia. Foarte importante sunt si materialele folosite pentru hidroizolatia soclului. Astfel, specialistii Baumix recomanda folosirea hidroizolatiei MHF81, care realizeaza un strat de protectie flexibil si rezistent la toti factorii atmosferici.Pentru stratul final, de finisaj, Baumix recomanda utilizarea tencuielii decorative pigmentate TDB97, care, datorita tehnologiei MicroPor ce permite peretilor sa respire, ofera o mare permeabilitate la vaporii din interior si, in acelasi timp, impiedica patrunderea apei din exterior.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.