Setari Cookie-uri

Prima casa pasiva din Romania

Casa Pasiva Politehnica Bucureşti, situata in incinta Universitatii Politehnice Bucuresti si proiectata pe o suprafata de 160 mp, pe sistem P+1, urmeaza sa fie finalizata pana la finele anului 2010.

Ca şi partener al proiectului, Ytong a pus la dispoziţie cantitatea de zidărie necesară, împreună cu adezivul Ytong în pat subţire, care asigură o zidărie cu schimburi termice minime faţă de mediul extern. Urmând regula general aplicată pentru orice şantier unde se foloseşte Ytong, am oferit şi aici sprijin tehnic, demonstraţii şi consilierea necesară desfăşurării în condiţii optime a construcţiei. Soluţia rezidenţială Ytong folosită pentru acest proiect este varianta Clasic, adaptată cerinţelor specifice proiectului de casă pasivă“, a specificat Mircea Sibana, Product Manager, Xella Ro.

Consumul unei case construite după conceptele arhitecturale obişnuite ajunge la valori cuprinse între 200-240 kwh/m2/an. Noile cerinţe generale de performanţă energetică a clădirilor de Clasa A încearcă un consum general sub 70 kwh/m2/an. În aceste condiţii, casa pasivă ajunge la un consum general sub 15 kwh/m2/an pentru încălzirea ambientală.

Reprezentantul ISPE - coordonatorul proiectului "Case Pasive adecvate condiţiilor climatice din România" şi membru în cadrul reţelei europene de promovare a casei pasive PASS-NET a declarat: “Specialiştii implicaţi în realizarea acestui proiect vor demonstra că parametrii tehnici ai blocurilor YTONG vor contribui la limitarea consumului de energie pentru încălzire/răcire sub valoarea de 15 kWh/m2/an, pentru respectarea criteriilor conceptului de Casă Pasivă”.

Datorită standardelor foarte ridicate de construcţie ale Casei Pasive, certificarea ei se va face de către “Passivhaus Institute” – Germania, institutul fondator al acestui concept. Detaliile de execuţie şi materialele folosite urmăresc să respecte integral principiile eficientizării consumurilor de exploatare în condiţiile specificului climatic din România.

Iniţiativele de construire a clădirilor pasive sunt mult mai prezente în alte state europene. În Germania, de exemplu, s-au construit până în prezent peste 8000 de case pasive, în timp ce în Austria există peste 1500 de astfel de clădiri.

Casa Pasivă Politehnica Bucureşti va găzdui seminarii şi conferinţe şi va fi deschisă publicului pentru vizitare.
Citeネ冲e ネ冓:

Vizionare placuta


Kudika
7 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.