Setari Cookie-uri

Prima casa pasiva din Romania

Casa Pasiva Politehnica Bucureşti, situata in incinta Universitatii Politehnice Bucuresti si proiectata pe o suprafata de 160 mp, pe sistem P+1, urmeaza sa fie finalizata pana la finele anului 2010.

Xella Ro, liderul mondial în bca, producător al blocurilor de zidarie YTONG, este anul acesta partener activ al iniţiativei Institutului de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE) în construirea primei case pasive certificate din România. Casa Pasivă Politehnica Bucureşti, situată în incinta Universităţii Politehnice Bucureşti şi proiectată pe o suprafaţă de 160 mp, pe sistem P+1, urmează să fie finalizată până la finele anului 2010.

“Ytong a acceptat o nouă provocare în 2010: o casă care consumă puţin mai mult decât un bec, dar oferă randament şi confort la nivel maxim, folosind surse de energie clasice şi/sau regenerabile. Având în vedere că pe primul plan în filosofia noastră se află eficienţa energetică şi componenta ecologică, Ytong merge în direcţia unui viitor dictat de investiţii în inovaţie şi în standarde ridicate de performanţă în construcţii”, a declarat Marius Dragne, Marketing Manager Xella Baustoffe South-East Europe (BG-HU-RO).

Casa pasiva este acea construcţie pentru care factorul decisiv este eficienţa energetică. În cazul acestui gen de clădire vorbim, în primul rând, despre economii de energie de până la 90% în comparaţie cu un proiect convenţional şi reducerea emisiilor de CO2, astfel încât impactul asupra mediului să fie minimizat.

Condiţiile de construire şi atestare ale Casei Pasive Politehnica Bucureşti includ respectarea standardelor de etanşeitate, împreună cu un sistem “verde” de asigurare a climatului interior şi garanţia unor costuri scăzute ale construcţiei. În acelaşi timp, s-au luat în considerare caracteristicile de eficienţă termică şi difuzia la vapori foarte bună, toate aceste calităţi fiind specifice Ytong.

“Ytong a fost ales ca soluţie care să poată îmbunătăţi proiectul iniţial printr-un coeficient mai bun la difuzia de vapori, garantând o rezervare de potenţial energetic.

Citeネ冲e ネ冓:

Vizionare placuta


Kudika
7 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.