Setari Cookie-uri

Premiul Henkel CEE pentru Arta

In 2009, Premiul Henkel pentru Arta se adreseaza mai multor domenii artistice simultan: pictura, desen, fotografie, video si instalatie.

Varsta limita a aplicantilor este 40 ani.
Artistii romani sunt rugati sa trimita lucrarile lor (care sa respecte conditiile de mai sus) pana cel tarziu 8 iunie 2009 (data postei) la urmatoarea adresa:
GMP PR
Attn: Roxana Poede
Pt Premiul Henkel CEE pentru Arta
Str. Toamnei nr 83, sector 2
Bucuresti
Pentru mai multe informatii, va rugam contactati:
GMP PR, Roxana Poede, tel: 021 – 210 44 61, email: roxana.poede@gmp.ro
Henkel nu isi asuma responsabilitatea pentru eventuala deteriorare a lucrarilor de arta. Lucrarile inscrise de artisti vor fi returnate dupa deliberarea juriului sau dupa expozitie. Nu se percepe taxa de participare la concurs.
Lucrarile celor cinci finalisti internationali nominalizati la Henkel CEE Art Award 2009 vor fi expuse publicului in cadrul unei expozitii organizate la Viena in luna noiembrie 2009. Artistii vor fi rugati sa trimita lucrari suplimentare pentru aceasta expozitie. Compania Henkel va suporta costurile de transport de aproximativ 150 Euro. Artistii nu vor fi remunerati pentru participarea la aceasta expozitie din Viena (sau pentru expozitia din tara lor de origine).
Anul trecut, Romania a fost reprezentata in cadrul competitiei, dedicate desenului contemporan, de cinci artisti alesi in urma unei preselectii locale: Ana Banica, Roman Tolici, Oana Lohan, Ciprian Paleologu si Heliana Adalgiza Rotariu.
Premiul Henkel pentru Tineri Artisti – Programul “Artists-in-residence” derulat de KulturKontakt Austria
Henkel CEE ofera si la aceasta editie “Premiul pentru Tineri Artisti”, in valoarea de 2.000 Euro, acordat participantilor la programul cultural “Artists-in-residence” derulat de organizatia culturala KulturKontakt Austria, partenerul traditional al companiei Henkel in acest proiect.
Programul “Artists-in-Residence” derulat de KulturKontakt ofera anual o bursa de trei luni la Viena pentru tineri artisti din Europa Centrala si de Sud-Est. Bursa acopera cheltuielile de cazare, atelier, asigurare, o indemnizatie lunara de 1,000 Euro, si prezentarea lucrarilor la sfarsitul celor trei luni.
In cadrul programului “Artists-in-Residence”, Henkel CEE anunta Premiul pentru Tineri Artisti adresat tinerilor designeri din urmatoarele tari: Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Moldova, Romania, Rusia, Serbia si Ucraina. Pe langa bursa de trei luni oferita de KulturKontakt Austria, castigatorul va primi si un premiu de 2,000 Euro de la Henkel CEE. Acesta va fi ales de catre un juriu international si va fi anuntat in scris. Juriul se va intruni la inceputul lunii septembrie la Viena, rezultatele putand fi accesate pe pagina de web a KulturKontakt (www.kulturkontakt.or.at).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.