Setari Cookie-uri

Premiul Henkel CEE pentru Arta

In 2009, Premiul Henkel pentru Arta se adreseaza mai multor domenii artistice simultan: pictura, desen, fotografie, video si instalatie.

Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) anunta lansarea celei de-a opta editii a « Premiului Henkel CEE pentru Arta », competitie dedicata artistilor din Europa Centrala si de Est si din Asia Centrala. Anul acesta, premiul se acorda pentru excelenta artistica in mai multe domenii simultan: pictura, desen, fotografie, video si instalatie. Adresandu-se artistilor din 31 de tari, marele premiu, in valoare de 7.000 Euro, urmareste imbunatatirea modului de percepere a particularitatilor culturale ale regiunii, contribuind la procesul integrarii europene. Castigatorul va fi ales de un juriu international renumit si va primi 7,000 Euro. Pe langa acest premiu, anul acesta, pentru prima oara, castigatorul premiului va fi invitat sa isi expuna lucrarile in cadrul unei expozitii individuale organizate la Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig (MUMOK) din Viena, unul din partenerii proiectului, alaturi de KulturKontakt Austria.
Premiul Henkel CEE pentru Arta in Romania – editia 2009
Artistii romani sunt asteptati si ei sa se inscrie in competitie. Si anul acesta, in cazul in care exista mai mult de cinci inscrieri in Romania, se va organiza o preselectie locala, jurizata de personalitati importante ale mediului artistic local si un reprezentant al companiei Henkel Romania. Juriul va alege trei artisti care vor intra in procesul final de selectie de la Viena, precum si un castigator local, care va primi un premiu de 1,000 Euro. Fiecare dintre cei trei artisti selectionati pentru etapa internationala va trebui sa trimita trei lucrari originale, pentru evaluare la Viena.
In cazul in care sunt numai cinci inscrieri in competitie, lucrarile vor fi transmise direct la Viena, pentru selectia finala.
Conditii de inscriere in concurs
Pentru inscrierea la aceasta editie a “Premiului Henkel CEE pentru Arta” sunt necesare urmatoarele documente:
- Curriculum Vitae si documente care sa ateste dezvoltarea profesionala a artistului (in limba engleza);
- 5-10 lucrari inscrise sub forma de fotografii, dosare, cataloage de arta (dimensiune maxima A3), diapozitive si DVD-uri. Nu se vor trimite lucrari originale in prima faza a competitiei!
- Lucrarile nu trebuie sa fie anterioare anului 2006.
- Competitia este deschisa artistilor din urmatoarele tari: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bielorusia, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Georgia, Ungaria, Kazakhstan, Kirghistan, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Mongolia, Muntenegru, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Tadjikistan, Turcia, Turkmenistan, Ucraina si Uzbekistan.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.