Setari Cookie-uri

Re/Max: Proprietarii au scazut cu 10% preturile apartamentelor aflate la vanzare

Marja de negociere in cazul tranzactiilor imobiliare rezidentiale a ajuns la circa 10% in luna septembrie in majoritatea oraselor tarii, fapt ce indica continuarea tendintei descendente a pietei imobiliare.

"Nu constatam o revigorare a tranzactiilor in toamna, desi, pana la acutizarea crizei mondiale (sfarsitul lunii august - inceputul lunii septembrie), acestea au cunoscut un oarecare trend ascendent. Toata lumea asteapta. Cei cu bani vor sa faca investitii cat mai profitabile si asteapta sa scada preturile in continuare, iar cei cu mai putin bani au in prezent conditii de creditare mult mai restrictive, iar preturile, desi au scazut, sunt in continuare mari pentru ei", arata Aurelian Manolache, manager Re/Max Expert din Constanta.
Proprietarii din orasul de la malul marii sunt, insa, mai putin dispusi sa lase din pret, marjele de negociere fiind in medie de doar 5-6%.
Analistii Re/Max estimeaza ca ultimele evolutii de pe piata bancara – noul regulament de creditare a populatiei stabilit de Banca Nationala a Romaniei si cresterea dobanzilor la credite - vor duce in continuare la scaderea numarului de tranzactii imobiliare efectuate.
Sursa: Wall-Street.ro.
Citeste si alte stiri imobiliare pe Wall-Street.ro. Noi iti recomandam:
Futureal: Piata imobiliara din Romania isi va reveni din criza in 2011
De ce sa iti incepi o afacere imobiliara pe timp de criza
CBRE: Piata logistica ramane stabila in fata crizei economice
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.