Setari Cookie-uri

Primul hotel ecologic din Romania

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a acordat, pentru prima data in Romania, eticheta ecologica pentru servicii hoteliere.

INFORMATII SUPLIMENTARE
Eticheta ecologica europeana este acordata de MINISTERUL MEDIULUI SI DEZVOLTARII DURABILE.
Comisia Nationala pentru Acordarea Etichetei Ecologice este un organ consultativ cu rol in evaluarea dosarului.
VIZIBILA
Eticheta ecologica europeana acopera o gama larga de produse, contribuind la alegerea cumparatorului prin simbolul aplicat pe acestea.
ETICHETA ECOLOGICA EUROPEANA - instrument al dezvoltarii durabile
Schema de etichetare ecologica este parte a unei strategii europene care promoveaza productia si consumul durabil. Promovarea produselor etichetate ecologic contribuie la utilizarea eficienta a resurselor si la un nivel ridicat de protectie a mediului.
Eticheta Ecologica Europeana
* promoveaza conceperea, comercializarea si utilizarea produselor/serviciilor care au un impact redus asupra mediului pe parcursul ciclului lor de viata;
* are un caracter selectiv;
* atesta calitatea utilizarii unui produs/serviciu si calitatea sa ecologica;
* garanteaza o selectivitate a produselor/serviciilor prin nivelul de exigenta al criteriilor care stau la baza acordarii ei;
* are un caracter dinamic si evolutiv;
* este atribuita pentru o anumita perioada de timp, echivalenta cu valabilitatea criteriilor (3-5 ani), urmand ca solicitarea acesteia sa fie reinnoita;
* are un caracter voluntar.
Este selectiva
Eticheta ecologica este acordata numai acelor produse/servicii cu un impact minim asupra mediului pe parcursul ciclului lor de viata.
Functioneaza pe baza analizei criteriilor
Criteriile de acordare se bazeaza pe studii care analizeaza impactul produsului/serviciului asupra mediului de-a lungul intregului ciclu de viata, incepand cu extractia materiilor prime in perioada de pre-productie si continuand cu productia, distributia si eliminarea finala a acestuia.
Este voluntara
Operatorul economic nu este obligat sa aplice eticheta ecologica europeana pe produse/servicii. Este o alegere voluntara a acestuia.

Foto: Hotel Saturn
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.