Setari Cookie-uri

Primul hotel ecologic din Romania

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a acordat, pentru prima data in Romania, eticheta ecologica pentru servicii hoteliere.

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a acordat, pentru prima data in Romania, eticheta ecologica pentru servicii hoteliere. Beneficiarul este un hotel de pe litoral Marii Negre (statiunea Saturn). Dosarul in vederea obtinerii etichetei ecologice a fost depus in luna mai a acestui an, pentru ca pe data de 7 iulie, Comisia Nationala pentru Acordarea Etichetei Ecologice sa decida ca sunt indeplinite cerintele obligatorii stipulate de Decizia nr. 287/2003/EC privind stabilirea criteriilor de acordare a etichetei ecologice.
Totodata, in urma analizei documentatiei depuse, membrii comisiei au stabilit ca hotelul indeplineste si un numar de 21 criterii optionale. Astfel, punctajul total acordat de Comisie solicitantului etichetei ecologice, este de 30,5 puncte, punctajul minim necesar pentru obtinerea etichetei ecologice fiind de 16,5 puncte. Scopul criteriilor de acordare a etichetei ecologice sunt de a limita impactul asupra mediului. Ele promoveaza cu precadere: reducerea consumului de energie, reducerea consumului de apa, reducerea cantitatii de deseuri generate, favorizarea utilizarii resurselor regenerabile si a substantelor mai putin daunatoare mediului, promovarea comunicarii si educatiei in domeniul protectiei mediului.
Din Comisia Nationala de Acordare a Etichetei Ecologice fac parte reprezentanti ai Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, Ministerului Economiei si Finantelor, Ministerul Educatiei si Cercetarii - Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Industriala-ECOIND, Garda Nationala de Mediu, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania, Patronatul Producatorilor si Importatorilor de Lubrifianti, Chimicale si Accesorii Auto, Patronatul Roman din Industria Electronica, a Comunicatiilor si Tehnologia Informatiei.
Ministrul Mediului Attila KORODI a adresat in cursul zilei de ieri o scrisoare conducerii hotelului, in care isi exprima aprecierea pentru initiatiava de a deveni primul hotel ecologic din Romania: "Va felicit pentru initiativa dumneavoastra de a eticheta ecologic hotelul pe care il conduceti! Este important sa detineti o asemenea eticheta pentru ca ea este o garantie a preocuparii pentru o dezvoltare durabila, adaugand valoare si calitate serviciilor oferite. Eticheta ecologica este cel mai bun mijloc de a comunica oaspetilor dumneavoastra atingerea obiectivelor cu privire la respectul pentru mediu."
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.