Setari Cookie-uri

Magazinul IKEA sarbatoreste solstitiul de vara pana in zori

Astazi, 20 iunie, magazinul IKEA continua traditia inceputa anul trecut, sarbatorind alaturi de toate magazinele IKEA din intreaga lume si de poporul suedez, “Midsummer Day” – mijlocul verii sau ziua cea mai lunga a anului.

Astazi, 20 iunie, magazinul IKEA continua traditia inceputa anul trecut, sarbatorind alaturi de toate magazinele IKEA din intreaga lume si de poporul suedez, “Midsummer Day” – mijlocul verii sau ziua cea mai lunga a anului. Asadar, in noaptea de vineri spre sambata vizitatorii nocturni pot face din nou cumparaturi pana la ora 3.00 dimineata.
Potrivit vechilor traditii suedeze, miezul verii este perioada cea mai fertila a anului si trebuie sarbatorita cu dansuri, cantece si voie buna. De aceea, magazinul IKEA va ramane deschis pana in dimineata zilei de sambata, pentru ca toti cei care isi doresc sa poata sa il viziteze in cautarea ultimelor noutati si sa se bucure de petrecerea data cu ocazia acestei sarbatori. Cei care vor ajunge la magazinul IKEA din Zona Comerciala Baneasa dup ora 18.00 vor putea participa la ridicarea “stalpului de flori”, moment simbolic prin care se da startul sarbatorii de „Midsummer”.
“In weekendul ce urmeaza solstitiului de vara, intreaga Suedie sarbatoreste miezul verii. Marele festival al verii incepe vineri si se termina duminica, fiind prilej de reinviere a vechilor traditii. Anul trecut am vrut sa aducem un strop din aceasta sarbatoare tipic suedeza si in Romania, iar modul placut in care a fost primita de catre vizitatorii nostri ne-a determinat sa pastram traditia si sa le oferim din nou o „noapte alba” in care se pot relaxa, distra sau face cumparaturi”, a declarat Cornel Oprisan, Retail Manager, IKEA Romania.
Magazinul IKEA ii asteapta pe toti cei care ii vor trece pragul, familii si copii de toate varstele, vizitatori care vor sa simta gustul sarbatorilor suedeze sau amatori de cumparaturi in afara orelor de program, cu o multime de surprize. Ca si anul trecut, personalul IKEA imbracat in costume traditionale suedeze isi va intampina oaspetii chiar in fata magazinului cu bauturi si specialitati culinare suedeze, oferite gratuit pana la miezul noptii. Magazinul IKEA va fi imbracat de sarbatoare pana duminica seara si isi va astepta vizitatorii cu un meniu traditional suedez – salata de hering – care va fi servit numai vineri la un pret special.

Ce inseamna Midsummer in Suedia

“Midsummer Festival”, vechiul festival suedez al verii, se celebreaza in fiecare an in ultima parte a lunii iunie. Sarbatoarea verii este una dintre cele mai indepartate traditii ale suedezilor care amintesc de vremuri incarcate de romantism si mister. Traditia spune ca, in urma cu multi ani, fetele culegeau in tacere floare cu floare si isi faceau un buchet pe care si-l puneau sub perna pentru a-si visa ursitul, obicei similar de altfel cu cel de la noi din noaptea de Sanziene (24 iunie), dovedind radacinile comune ale miturilor stravechi. Poate din acest motiv Midsummer a fost de multe ori caracterizata ca o sarbatoare plina de romantism, dar mai ales de mister.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.