Setari Cookie-uri

Preturile din piata imobiliara sunt umflate, iar cele declarate la notari subevaluate

Un indice al pietei imobiliare, desi binevenit, poate sa nu reflecte valorile reale din piata, pentru ca preturile afisate de vanzatori sunt "umflate", iar cele inregistrate la notariate sunt sub nivelul real, in multe cazuri, pentru ca astfel se pot plati impozite mai mici pentru tranzactii.

Notarii propun solutii pentru limitarea evaziunilor fiscale prin tranzactiile imobiliare
Tocmai pentru a evita posibilitatea unor acte de evaziune fiscala, Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) a propus ca, pe viitor, toate tranzactiile de peste 10.000 de euro sa se faca doar prin virament bancar si sa se interzica platile cu numerar pentru astfel de sume, a spus joi presedintele UNNPR, Dumitru Viorel Manescu. Presedintele UNNPR a mai spus ca exista pericolul blocarii pietei imobiliare, iar din discutiile cu bancherii centrali a inteles ca BNR este, din acest punct de vedere, ingrijorata in special de ipoteci. Totusi, evolutia pietei imobiliare ramane pozitiva. Astfel, datele UNNPR arata ca numarul de tranzactii imobiliare din Romania a crescut in primele doua luni din acest an cu 21,85% pana la 77.703, fata de 63.772 in acelasi interval din 2007. In acelasi timp, actele de garantie imobiliara au crescut in perioada ianuarie-februarie 2008 cu 36,78% la 30.925, de la 22.609 in primele doua luni din 2007.
In primele doua luni din 2008, taxele virate la bugetul de stat si bugetele locale in urma tranzactiilor imobiliare au crescut cu 30,36%, pana la 175,03 milioane lei, de la 134,26 milioane lei cat erau in intervalul ianuarie-februarie 2007.
Sursa wall-street
Numarul autorizatiilor pentru cladiri rezidentiale a crescut cu 13,1%
IMM-urile prind gustul pre-inchirierii spatiilor de birouri


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.