Setari Cookie-uri

Coldwell Banker Mortgage, cel mai nou serviciu oferit de Coldwell Banker Affiliates of Romania, completeaza oferta de servicii a companiei de origine americana

Incepand cu luna Mai, in portofoliul de servicii Coldwell Banker Affiliates of Romania se regaseste si Coldwell Banker Mortgage, serviciu ce va permite clientilor companiei sa isi finanteze achizitiile imobiliare.

Optiuni de plata pentru noile unitati locative
Ca urmare a intrarii pietei intr-un proces de maturizare, dezvoltatorii au devenit mai flexibili in privinta optiunilor de plata, dar inca refuza sa accepte optiunea „fara avans”, solicitand un avans de cel putin 10% pentru locuintele pe care le vand in stadiul de schite. Majoritatea metodelor de plata utilizate in cazul proiectelor rezidentiale depind de fazele de constructie si de procesul de vanzare.
- solicitarea de imprumuturi bancare pentru a putea finanta constructia. Dobanzile platite bancii se reflecta de regula in pretul apartamentului (se percepe o dobanda de 2 pana la 8%).
- oferirea de reduceri in cazul platii unui avans mare. Daca se plateste 90% din pretul total la semnarea precontractului de vanzare, se aplica o reducere de 3 – 10%. Putini clienti aleg insa aceasta optiune, deoarece reducerea este, de cele Comisioanele de rezervare variaza intre 1.000 si 10.000 de euro + TVA si se scad in general din avans la semnarea precontractului de vanzare. Aceste sume nu sunt, de regula, returnabile. Unii dezvoltatori accepta returnarea unei parti din suma in cazul in care cumparatorii se razgandesc, retinand o penalizare de 50%.
Avansul cerut se cifreaza in majoritatea cazurilor la 25% din pret. Lucrurile nu stau insa intotdeauna asa.
Atunci cand de-abia intrasera pe piata romaneasca, dezvoltatorii isi concentrau atentia asupra populatiei cu venituri mari. Cereau avansuri mari, in majoritatea cazurilor clientii platind aproximativ 80-90% din pret pana in stadiul in care constructia ajungea la rosu. Odata cu cresterea concurentei si relaxarea sistemului bancar, dezvoltatorii au inteles ca trebuie sa atraga o noua categorie de clienti: cei care se bazau pe creditul ipotecar.
Prin urmare, avansul a inceput sa scada, atingand in unele cazuri 10% din pretul apartamentului.
Cu toate acestea, dezvoltatorii depind de aceste sume de bani si au trebuit sa gaseasca niste solutii:
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.