Setari Cookie-uri

Cum au evoluat preturile locuintelor in primele trei luni din 2008

Preturile locuintelor, in mare parte, au stagnat in primul trimestru din 2008, dar au existat si proiecte la care s-au inregistrat cresteri cuprinse intre 5 si 40%, spun specialistii consultati de Wall-Street.

“In contextul dezvoltarilor noi si multe, al ofertei diversificate si competitive, este de asteptat ca piata apartamentelor vechi sa se stabilizeze, cu tendinta de maturizare a pietei imobiliare in general, insa procesul va dura. Cu toate acestea, apartamentele vechi castiga datorita disponibilitatii imediate, a locatiei si, in cele mai multe cazuri,al pretului”, ne-a declarat Managerul Rezidential Coldwell Banker Afilliates.
In ceea ce priveste segmentul cel mai cautat din sectorul rezidential, tendintele au ramas aceleasi si in primele trei luni din 2008. “Liderul cererii ramane apartamentul cu doua camere, in princial datorita raportului suprafata - pret, dar si fiindca este o tipologie de apartament practica si aplicabila diferitelor profiluri de client”, ne-a spus Anda Marin.
Cele mai cautate zone din Capitala, sunt, in opinia lui Ionut Bordei, centrul si nordul – pentru segmentul de lux, pentru mediu plus - zona ce se intinde pe o raza de 5 km fata de Piata Universitatii, inelul interior al Bucurestiului compus din zona dintre Bulevardul Stefan cel Mare, Mihai Bravu, Soseaua Oltenitei, Trafic Greu,Bulevardul Ghencea, Soseaua Brasov, Calea Crangasi si Podul Grant
Cand vine vorba de ceea ce ar putea influenta evolutia preturilor in urmatoarea perioada, Ionut Bordei traseaza doua coordonate. “Concurenta si calitatea sunt singurile care vor schimba preturile. Trendul este ascendent, dat fiind ca intotdeauna calitatea costa, dar face diferenta. Oamenii se uita din ce in ce mai mult la calitate, pentru ca locuintele sunt bunuri pentru o viata si nu bunuri de consum. Avem o piata selectiva si cumparatori din ce in ce mai experimentati si educati, iar acest lucru se va reflecta in piata”, a precizat reprezentantul CBRE|Eurisko.
Sursa wall-street
Valoarea vilelor vechi din Capitala s-a dublat in ultimii trei ani
Concurenta analizeaza piata imobiliara si tranzactiile imobiliare
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.