Setari Cookie-uri

Topul cartierelor bucurestene

Zonele clasice rezidentiale ale Capitalei – Primaverii, Kiseleff, Dorobanti, Cotroceni sau Herastrau conduc in topul cartierelor bucurestene, conform ultimului studiu realizat de Coldwell Banker Affiliates of Romania. Acestea s-au detasat ca zone preferiantele pentru clientii de top cu venituri mari si foarte mari, in timp ce zone semicentrale, cum ar fi: Dristor, Obor, Iancului, Titan, Colentina ,Militari sau Drumul Taberei inregistreaza o cerere foarte mare pe segmentele „medium” si „medium-hihg”.

Periferia pare si ea foarte atractiva pentru dezvoltarea de proiecte rezidentiale. Peisajul si mediul inconjurator par, de regula, sa sporeasca valoarea si durabilitatea proiectelor. Aceste proiecte constau din vile, centre de fitness, spa, piscine si numeroase utilitati menite a creste nivelul de atractivitate.
Apartamentele construite in perioada comunista au numeroase lipsuri: nu beneficiaza de o delimitare clara a zonei de zi fata de cea de noapte, de parcari sau spatii verzi special construite. Locuintele din acest segment au insa cateva avantaje net superioare celor noi: posibilitatea de a te muta imediat si localizarea in zone accesibile unde infrastructura este definitivata.
Ansamblul rezidential este un nou concept dezvoltat in ultimii patru ani, mai intai in cazul vilelor, iar apoi in cazul blocurilor de apartamente. Aceasta abordare rezolva problema sigurantei si are, de asemenea, ca avantaj zonele de petrecere a timpului liber, spatiile verzi si cluburile private.
Noile locuinte sunt achizitionate „off plan” (in faza de proiect), ceea ce permite viitorului proprietar sa aleaga nivelul de finisare. Plata poate fi efectuata in mai multe etape, in asa fel incat achizitionarea noii case nu trebuie sa fie un efort financiar restrictiv. Preturile apartamentelor vechi au explodat, multi dezvoltatori incepand sa investeasca in proiecte rezidentiale de mare calitate in zone semicentrale.
Astfel, pe masura ce zonele centrale incep sa se confrunte cu o criza de proiecte rezidentiale noi, in zonele din apropierea lor se construiesc cateva proiecte, dintre care majoritatea ofera apartamente spatioase: garsoniere, apartamente cu 2-4 camere, cu suprafete ce variaza intre 60 si 350 de metri patrati, terase mari si finisaje de foarte buna calitate. Pretul mediu in cadrul unor asemenea ansambluri incepe de la 1.500 de euro/mp plus TVA si ajunge chiar si pana la 3.200 de euro/mp plus TVA.
Finalizarea unora dintre proiectele curente este prevazuta pentru anul 2008 sau pentru sfarsitul anului 2009, insa chiar si cu darea in folosinta a acestor apartamente, piata rezidentiala din zona ramane atragatoare datorita cererii mari de apartamente moderne.
Informatii oferite de Coldwell Banker Affiliates of Romania
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.