Setari Cookie-uri

Unde cumparam terenul pentru casa!

Foarte multi prieteni m-au intrebat care este cea mai avantajoasa zona, limitrofa Capitalei, pentru achizitionarea unui lot de teren.

Foarte multi prieteni m-au intrebat care este cea mai avantajoasa zona, limitrofa Capitalei, pentru achizitionarea unui lot de teren. Primul raspuns care mi-a venit in minte a fost acesta: " credeti ca a mai ramas ceva necumparat in jurul Bucurestiului?". Intreberea este foarte importanta si multi bucuresteni vor sa afle raspunsul. Asa ca, am luat lucrurile in serios si am facut o mica analiza, a tuturor zonelor din jurul Capitalei, pentru a afla unde este posibil sa mai gasesti un teren -cu deschiderea potrivita si la un pret acceptabil- pentru a-ti construi o locuinta dotata cu strictul necesar.
Zona de nord
Zona de nord limitrofa Bucurestiului este foarte cunoscuta datorita numerosilor dezvoltatori care au investit, si inca investesc, foarte mult aici. In anul 2004 puteai cumpara un lot de teren cu 20 EURO/mp iar astazi acestea pot ajunge chiar la suma de 500 EURO/mp. Daca in urma cu cativa ani, Pipera, Balotesti, Otopeni si restul zonelor din nord nu reprezentau altceva decat localitati invecinate Capitalei, astazi s-au transformat in zone rezidentiale foarte cautate, unde nu te poti atinge usor de achizitionarea unui lot de teren si unde pretul constructiilor pe mp este mai ridicat. Zona de nord nu este doar cea mai scumpa ci ocupa locul intai si in privinta aglomeratiei si al traficului foarte mare. Altfel spus, desi in mod normal ar trebui sa se ajunga in 20 de minute din Pipera pana in centrul Bucurestiului, ajungi sa parcurgi aceasta distanta cam in doua ore, in functie de orele zilei, sau chiar mai mult. Un alt aspect este faptul ca, desi reprezinta o zona rezidentiala, nu peste tot gasesti drumuri asfaltate, canalizare sau apa curenta. Ba chiar pe fiecare strada intalnesti, cel putin, un santier care iti tulbura ziua prin zgomot si praf. In plus, este putin cam dificil sa achizitonam un teren cu o suprafata modesta deoarece sunt scoase spre ofertare loturi imense pentru investitori, pentru ansambluri rezidentiale. Daca totusi preferati locatiile din nordul Bucurestiului puteti apela la o agentie imobiliara pentru a va sfatui.
Zona de sud
Potrivit specialistilor imobiliari, zona de sud a Capitalei si localitatile invecinate, ne promit mari surprize in acest an. Mai accesibila bucurestenilor, din punctul de vedere al loturilor de teren, preturile variaza in functie de localitate si de utilitati. Una dintre cele mai cautate comune din sudul Bucurestiului, la ora actuala, este Popesti-Leordeni. Aici pretul pe metrul patrat al unui lot variaza intre 70 si 250 de EURO. Daca apelati la comune precum Vidra, Jilava, 1 Decembrie sau Adunatii Copaceni poate veti avea norocul sa gasiti chiar si cu 30 de EURO/mp. Diferenta este ca, la acest pret, sigur nu veti beneficia de utilitatile necesare (gaze, canalizare, apa curenta etc.). Un atu este faptul ca aveti posibilitatea sa cumparati un lot destul de generos si la un pret avantajos. Un alt aspect pozitiv este faptul ca, peste putin timp, preturile vor creste datorita investitorilor si utilitatilor, iar terenul dumneavoastra va fi o investitie considerabila (mai ales din cauza faptului ca in curand, potrivit autoritatilor, in aceasta zona va fi construit un aeroport). Singurul lucru ingrijorator este ca, peste cativa ani, si aceasta zona se poate transforma intr-una la fel de aglomerata ca cea din nordul Capitalei.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.