Setari Cookie-uri

Cea mai scumpa resedinta privata din lume

Cel mai bogat indian, Mukesh Ambani, isi construieste in centrul financiar al Mumbai-ului o resedinta de 173 de metri (echivalentul unei cladiri cu 60 de etaje), 27 de etaje si 1 miliard de dolari, valoare care o indica drept cea mai scumpa resedinta privata din lume.

Reliance
Mukesh Ambani conduce aprox. jumatate din afacerile Reliance, cea mai mare companie privata din India (activeaza in mai multe domenii: rafinarea petrolului, retail, petrochimie si biotehnologie) si cea mai mare afacere de familie din lume, pe care o imparte cu fratele sau, Anil (se pare ca intre cei doi mostenitori ai imperiului Reliance se poarta, din 2002, odata cu moartea tatalui lor, o lupta surda). Partea lui Mukesh (47%) este formata din Reliance Industries, Reliance Petroleum si Reliance Industrial Infrastructure, in timp ce Anil Ambani conduce Reliance Capital, Reliance Communications si Reliance Energy. Recunoscut pentru ambitia si determinarea sa, Mukesh Ambani si-a propus sa faca din rafinaria-gigant din nord-vestul Indiei, cel mai mare complex de acest gen din lume, obiectiv ce va fi atins odata cu finalizarea proiectului inceput in urma cu aproape 3 ani.
Cel mai bogat om din lume?
Mai mult decat atat Mukesh Ambani, fiul celui mai proeminent om de afaceri din India, Dhirubhai Ambani (care s-a transformat dintr-un simplu negustor de stofe intr-un mogul al industriei grele si a carui poveste a facut si subiectul unui film Bollywoodian, intitulat "Guru"), l-a devansat pe Mittal in clasamentul celor mai bogati indieni (gratie boom-ului de pe piata de capital din India averea lui Ambani s-a dublat in doar cateva luni), fiind chiar, pentru cateva ore, cel mai bogat om din lume (averea sa a fost evaluata la 63,2 miliarde de dolari in septembrie anul trecut). Surse din interiorul Reliance Industries au infirmat insa, la scurt timp, acest zvon, sustinand ca banii in cauza apartin ambilor frati Ambani, iar calculele presei indiene sunt eronate.
Opulenta=vulgaritate
Ramane de vazut insa cum va fi privit de acum incolo mogulul industriei grele, in conditiile in care India, recunoscuta drept taramul constrastelor si al extremelor, e caracterizata de o obscena inechitate sociala, diferentele intre saraci si bogati capatand, in ultima perioada, cote alarmante. Motiv pentru care multe publicatii s-au grabit sa califice initiativa lui Ambani ca fiind una vulgara.
sursa www.yourmoney.ro
Americanii lucreaza la cea mai scumpa masina din lume: 2 milioane de dolari
Valentine' s Day: cele mai exotice vacante
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.