Cea mai scumpa resedinta privata din lume

Cea mai scumpa resedinta privata din lume

Cel mai bogat indian, Mukesh Ambani, isi construieste in centrul financiar al Mumbai-ului o resedinta de 173 de metri (echivalentul unei cladiri cu 60 de etaje), 27 de etaje si 1 miliard de dolari, valoare care o indica drept cea mai scumpa resedinta privata din lume.

Cel mai bogat indian, Mukesh Ambani, isi construieste in centrul financiar al Mumbai-ului o resedinta de 173 de metri (echivalentul unei cladiri cu 60 de etaje), 27 de etaje si 1 miliard de dolari, valoare care o indica drept cea mai scumpa resedinta privata din lume.
Opulenta=vulgaritate
Ramane de vazut insa cum va fi privit de acum incolo mogulul industriei grele, in conditiile in care India, recunoscuta drept taramul constrastelor si al extremelor, e caracterizata de o obscena inechitate sociala, diferentele intre saraci si bogati capatand, in ultima perioada, cote alarmante. Motiv pentru care multe publicatii s-au grabit sa califice initiativa lui Ambani ca fiind una vulgara.
Antilla
Desi planurile resedintei colos nu au fost facute publice, se pare ca primele sase etaje vor fi destinate unei parcari interioare (aprox. 170 de locuri), in timp ce la ultimul etaj vor fi trei heliporturi. In plus, familia Ambani va putea primi nu mai putin de 50 de musafiri in cochetul si luxosul cinematograf ce se desfasura pe un intreg etaj (filmele indiene reprezinta una din marile pasiuni ale lui Ambani). Ca in orice resedinta care se respecta, nici din aceasta nu puteau sa lipseasca centrul spa, sala de sport si piscina (in cazul de fata, cu vedere spre Marea Arabica). Mai mult decat atat, alte cateva etaje ale cladirii vor fi destinate strict gradinilor si teraselor deschise. Apartamentele pentru oaspeti, precum si cele ale membrilor familiei Ambani sunt proiectate la nivelurile superioare, fiecare dintre acestea avand vedere la mare.
Respectul mai presus decat orice
Ambani isi justifica, partial, decizia de a construi o asemenea resedinta mamut, prin respectul infinit pe care-l poarta familiei sale, acelasi respect care l-a determinat sa-i daruiasca sotiei de ziua ei, un avion, cadou "direct proportional cu respectul purtat". "Respectul este un element caracteristic culturii indiene si este mai presus decat orice, chiar si decat iubirea", sustine miliardarul, care mai marturiseste ca respectul pentru familie si slujba este mai important decat cel fata de propria persoana.
Reliance
Mukesh Ambani conduce aprox. jumatate din afacerile Reliance, cea mai mare companie privata din India (activeaza in mai multe domenii: rafinarea petrolului, retail, petrochimie si biotehnologie) si cea mai mare afacere de familie din lume, pe care o imparte cu fratele sau, Anil (se pare ca intre cei doi mostenitori ai imperiului Reliance se poarta, din 2002, odata cu moartea tatalui lor, o lupta surda). Partea lui Mukesh (47%) este formata din Reliance Industries, Reliance Petroleum si Reliance Industrial Infrastructure, in timp ce Anil Ambani conduce Reliance Capital, Reliance Communications si Reliance Energy. Recunoscut pentru ambitia si determinarea sa, Mukesh Ambani si-a propus sa faca din rafinaria-gigant din nord-vestul Indiei, cel mai mare complex de acest gen din lume, obiectiv ce va fi atins odata cu finalizarea proiectului inceput in urma cu aproape 3 ani.

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri