Setari Cookie-uri

Vilele ecologice: pentru miliardarii noului mileniu

Dupa imbracaminte si masini, suflul ecologic se lasa si peste locuintele celor care sunt preocupati de soarta stratului de ozon. Locuintele ecologice ascund sisteme sofisticate si scumpe, sub un aspect simplu si reprezinta viitorul in materie de constructii.

Una dintre aceste zone este Santa Monica din California, unde dezvoltatorul imobiliar LivingHome incerca sa intre pe piata cu case care se autosustin. Casele LivingHome nu au pierderi de energie sau apa, si nici emisii de carbon, reusind cu toate acestea sa incorporeze aparatura Bosch de ultima generatie si finisari de calitate.

Clientii isi pot personaliza achizitia, modificand pardoseala, mobila si finisajele, cu optiuni ca tejghele de bucatarie din hartie de ziar reciclata si podele de pluta care pot fi reinnoite. Insa clientii sunt interesati in primul rand de design-uri rafinate si de calitate, este de parere Steve Glenn, CEO al LivingHomes. Nici elementele programului de mediu nu ii lasa reci, fiind adesea dispusi sa cheltuiasca mai mult pentru sisteme ecologice.Compania ofera in prezent doua varietati de case modulare cu certificate LEED, la preturi care variaza intre 500.000 si 750.000 de dolari, echivalentul a 2.150-3.000 de dolari pe metru patrat, fara taxele de design, instalatii sau fundatie.

LEED (Leadership in Energy and Enironmental Design) este un certificat emis de U.S. Green Building Council, care ii poate califica pe detinatorii acestor case pentru reduceri de taxe din partea Guvernului. "Consumatorii iau tot mai multe decizii in achizitiile lor luand in considerare problemele de mediu si tot mai multe municipalitati ii rasplatesc pe constructorii care respecta conditiile ecologice si ii penalizeaza pe ceilalti", a declarat CEO-ul LivingHomes, citat de CNNMoney.

Deocamdata, in Statele Unite exista 251 de case cu certificate LEED si inca 7.700 de proiecte isi asteapta aprobarea. Tendinta pentru proiectele rezidentiale ecologice creste cu rapiditate, iar specialistii sunt de parere ca in curand acesta se va transforma in curent principal.
Un articol de Simina Mistreanu
Sursa: YourMoney.ro
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.